Gençlerbirliği, yeni Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ile anlaştı.

Hayırlı ve uğurlu olsun Koca Çınara…

Bu takımın her şeyden önce transfer tahtasının açılmasına ihtiyacı vardı.

Yeni hocanın görev kabul etmesinin ilk şartı, yasağın kaldırılması ve kadroya takviye yapılması olunca ne yalan söyleyeyim, Niyazi Başkanın imza töreni sırasındaki açıklamasını merakla bekledim.

Ve nihayet son zamanlarda Gençlerbirliği için söylenen en güzel sözleri duydum. Heyecanlandım, Rahmetli İlhan Abi'nin beni kongre üyesi yapmasının üzerinden tam 40 yıl geçmişti. Ben bile umudu kesmiştim. Eyvah kötü sona doğru mu gidiyor Cumhuriyetimizle yaşıt takımımız diye inanılmaz endişelenmiştim.

Ancak Başkan Niyazi Akdaş'ın verdiği söz doğrusu beni rahatlattı. Çünkü 40 yıllık Gençlerli olarak çok eskiden tanıdığım Başkanın verdiği sözü mutlaka tuttuğunu biliyordum.

İmza töreninde Mustafa Dalcı ile yaptıkları görüşmede transfer yasağının kaldırılma şartını koyduğunu açıklayan Başkan Niyazi Akdaş, kendisine verdiği söz doğrultusundada Ocak ayından önce transfer yasağının kaldırılacağını söyledi.

Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Eyüpspor'un Gençlerbirliği'ne oyuncu vermek istediklerini de söyleyen Niyazi Başkan, 'Anlaşacağımız futbolcuların takıma adapte olmasını sağlamak amacıyla tahtayı erkenden önce açmayı planlıyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor' dedi.

Ankara kentinin yöneticileri başta olmak üzere iş insanlarından, siyasetçilerine kadar kimseden yardım alamayan, kendisine bırakılan enkazdan dolayı elini değil, kafasını taşın altına koyan, cebinden 60 milyon harcayarak geçen sezon kulübü icracıların elinden alan ve her türlü zorluğa rağmen ligde bıraktıran, 'Arda Güler'in gelecek transferinden elde edilecek yüzde 20'yi alıp parasını kurtaracak' hezeyanı içinde kulübe tek başına sahip çıkan bu insanı üzmeye kimsenin hakkı yoktur.

Şimdi bunları iddia edenlere söylüyorum, kasasında 60-70 milyon varken, borcu harcı yokken, kötü yönetimleriyle 100 milyon üzerinde borçlandıran ve kulübe verdikleri parayı da futbolcuları hiç yoktan fiyatlarla satarak parayı kurtaranlara karşı niye durmadınız, niye hesap sormadınız, İrfan Can Kahveci'nin uçup giden sözleşmesinin niye ardına düşmediniz. Gençlerbirliği için ne yaptınız. Söyleyin Allah aşkına…

Yok efendim bekleyelim, 3-5 yıl sonra Arda'nın yapacağı transferden kulübe 5-6 milyon euro gelir gelecek. Yahu el insaf, takım amatör kümeye düştükten sonra gelecek paranın ne hükmü var?

Konu Gençlerbirliği olunca işin içine duygusallık karışıyor, kendime hakim olamıyorum. Neyse, atılan imzanın kırmızı – karalar için hayırlı olmasını ve Başkent'in bu 99 yıllık değerinin acilen toparlanıp 100.yılına ümitle girmesini diliyorum.

Mustafa Dalcı'nın göreve başlamasıyla, Ankara'nın bu iki güzide ve köklü ekipleri Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında sürekli yaşanan bir durum bir kez daha gerçekleşti. Tarih bize gösterdi ki her iki ekip de Ankara futbolunu yakından tanıdığı gerekçesinin ardına sığınarak aralarında bir hoca değişimi yaşamayı alışkanlık haline getirdiler.

Rahmetli Kadri Aytaç'tan başlayarak iki başkent ekibini de çalıştıran Teknik Direktör sayısı Mustafa Dalcı ile birlikte tam 18'e çıktı. Bu yolu ilk açan rahmetli Kadri Aytaç, 1978-79 sezonunda Ankaragücü'nü çalıştırdıktan sonra 1982-83 yıllarında da Gençlerbirliği'nde görev almıştı.

Günümüze kadar her iki takımda da görev yapan teknik adamlar şunlar ise şunlar:

Samet Aybaba, Mesut Bakkal, Özcan Bizati, Fuat Çapa, Metin Diyadin, Ziya Doğan, Josef Jarabinsky, Mustafa Kaplan, Tınaz Tırpan, Ümit Özat, Valeri Nepomnyaşi, İbrahim Üzülmez, Ersun Yanal ve Yılmaz Vural.