İşte biz böyle bir toplumuz… Bize inanılmaz sevinç yaşatan, gururlandıran, ülkemiz bayrağını göndere çektiren, istiklal marşımızı ezberletenleri en ufak bir tökezlemede hemen hafızalarımızdan kazır ve bir kalemde sileriz.

Çok değil daha bir yıl öncesine kadar uluslararası platformlarda 2’ncilikten öteye gidemeyen kadın milli takımımız, 2017 yılından beri görevde bulunan baş antrenör Giovanni Guidetti’nin yerine DanieleSantarelli getirilmesiyle adeta şaha kalktı.Santarelli yönetimindeki Milli takımımız, Temmuz 2023’te ABD’nin Arlington kentinde oynanan Milletler Liginin finalinde Çin'i 3-1 yenerek hem tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı hem de Dünya 1 numarası oldu. ArdındanBrüksel’de oynananfinalde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa Şampiyonu olarak tarihe geçti. Bu namağlup şampiyonluktan sonra Tokyo’da düzenlenen 2023 FIVB Kadınlar Voleybol Olimpiyat Eleme Turnuvalarında oynadığı yedi karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak turnuvayı zirvede tamamladı. Üst üste 22. galibiyetine imza atan millilerimiz, aynı zamanda Dünya Kupası adıyla oynanan olimpiyat elemelerini şampiyonlukla noktalayarak,ülkemizi 3.kez Olimpiyatlarda temsil etme hakkını elde ettiler.

Sonra geldik 2024’e… İlk sınavımız olan Milletler liginde 1.etap maçları Antalya’da yapıldı. Takımın bel kemiği Kaptan Eda Erdem’in sakatlığı canımızı yaktı. Özellikle 2-0’dan 3-2 verdiğimiz ve 22 maçlık galibiyet serimizi sonlandıran Japonya yenilgisiyle lige başlamamız moralimizi etkiledi. İtalya maçını da 3-1 kaybetmemiz işin tuzu-biberi oldu. Eda’nın da katılmasıyla Arligton’daki 2.etapta ev sahibi ABD dahil 4’te4 yapınca ümitlendik. Ancak bu kez Zehra Güneş’in sakatlığı belimizi büktü. Tayland’daki 3.etapta ise Çin’e yine 2-0’lık üstünlükten 3-2’lik set sonucuyla verdiğimiz maç ile 3-0’lık Brezilya yenilgisi, bizi final sıralamasında 6’ncı sıraya iterek işimizi zorlaştırdı. Çeyrek finalde, Polonya’ya final setinde kaybetmemiz bize 6’ncılığı getirdi ancak dünya sıralamasında üçüncü sıraya gerilememize neden oldu.

Bu sonuçlarla sanki dünyanın sonu gelmişti. Sultanlar gözden düşmüş, kimse onlardan söz etmez olmuştu. Sanki bunca mutluluğu bize yaşatanlar onlar değilmiş gibi davranılıyordu. Başka ülkede olsa yine baş tacı edilir, moral vermek için neler yapılmazdı?

Unutmayalım onlar defalarca Atatürk’ün kızları olduklarınınaltını çizerek. Ulu Önderimizin kadınlarımıza kazandırdığı haklar için kendisine duydukları minnet duygularını dile getirdiler. Bırakın bunca başarıyı sadece bu davranışları bile onları her durumda bağrımıza basmamıza yeterde artar bile.

Ki onlar ilk kez katıldığımız 2006 yılında Japonya’da gerçekleşen Dünya şampiyonasında, İtalya ile oynadıkları maç esnasında 10 Kasım günü Türkiye’de saat 9’u 5 geçtiği sırada mola alarak Atatürk’e saygı duruşunu gerçekleştirmiş bir neslin devamıdır.

Onlar, 52 yıldır takım sporlarında olimpiyat oyunlarına katılamayan ülkemize, Mayıs 2012'de Ankara'da düzenlenen Olimpiyat Avrupa Kıta Elemesinde oynadığı tüm maçları kazanarak, Londra'daki 2012 Olimpiyatlarına katılmamızı sağlayanlardır.

Şimdi ise onlar, 2020 Tokyo’da elde ettikleri 5’incilikten sonra Paris 2024’te kaptanları Eda Erdem gibi 3.kez olimpiyatlarda boy göstermeye hazırlanıyorlar.Filenin Sultanları, 2024 Olimpiyatları grup aşamasında bu yılın Miletler ligi şampiyonu ve dünya 1 numarası İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.Tokyo 2020’nin ardından FIVB’ye yeni format için sunum yapan olimpiyat komitesi istediğini alarak yeni ve daha dinamik bir formata geçiş yaptı. Eskiden 6 takımdan oluşan 2 grup belirleniyordu. Şimdi bu durum değişti. Artık4 takımdan oluşan 3 gruba bölündü. Karşılaşmanın sonunda bu 3 grubun iyi 2’er takımı direktolarak,en iyi 2 grup 3’üncüsü de çeyrek finallere çıkacak. Böylece 8 takımdan oluşan çeyrek final turu başlayacak. 

Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Melissa Vargas,Cansu Özbay, Elif Şahin

Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin, Derya Cebecioğlu,

Gizem Örge ve (+1)Beyza Arıcı’dan oluşan Atatürk kızlarının tek amaçları, başarı halkalarında eksik olan olimpiyat madalyasını bu sefer Paris’te tamamlamak.

Biz de Cumhuriyetimizin 100. Yılında bize kazandırdıkları başarılar ve yaşattıkları mutlulukları hatırına onlardan desteğimizi ve dualarımızı eksik etmeyelim.