Özel Haber

Gelinlik deneme ücretli oldu, ancak uygulayan yok

Yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Artan enflasyon karşısında Ankara’da gelinlik denemek bile ücretli hale gelirken, pek çok firma “gelinlik deneme ücreti” talep etmediğini söyledi.

Yaz aylarının gelişiyle birlikte düğün sezonu da başladı. Türkiye’de artan enflasyon karşısında evlenmenin maliyeti ortalama 1 milyon liraya yaklaşırken, başkent Ankara’da firmalar gelinlik deneme için de ücret talep etmeye başladı. Ancak Ankara’nın en eski gelinlik alışverişinin yapıldığı Ant Çarşısı’nda pek çok gelinlikçi, düğün yapmanın zaten çok maliyetli olduğunu, bu yüzden bir de gelinlik denemek için ücret almadıklarını söyledi. Bir gelinlik firması sahibi insanların her giydiğine ayrı ayrı para vermesini doğru bulmadığını belirterek, “Zaten her şeyin fiyatı çok yüksek, ben bir de gelinlik denemesi için ücret talep etmiyorum o yüzden” dedi. Başka bir firma çalışanı ise henüz ücretli denemeye geçilmediğini ancak geçmeyi düşündüklerini ifade etti. Başka bir gelinlikçi çalışanı ise henüz deneme için ücret almadıklarını belirterek, “Aşırı denenmesi taraftarı değiliz ama ekstra bir yük bindirmek istemedik” diye konuştu.

KİRALAMA FİYATI SATIN ALMAYA YAKLAŞTI

Öte yandan gelin adaylarının en çok satın almayı mı yoksa kiralamayı mı tercih ettiğini sorduğumuzda, firma yetkilileri kiralama ile satın alma fiyatlarının  birbirine çok yaklaştığını, ancak talebin kiralamada yoğunlaştığını ifade ettiler. Kızılay’da bulunan bir firmada kiralama fiyatları 20 - 25 bin liradan başlıyor. Gelin satın alma fiyatları ise 30 bin liradan başlıyor. Gelinlikçiler bu nedenle gelin adaylarının daha çok satın almayı tercih ettiğini ifade ediyor. Başka bir gelinlik imalatçısı ise “Maliyetten ötürü daha çok kiralama yapılıyor. Kiralama fiyatları 15 binden başlıyor 35 bine kadar çıkıyor, satın alma fiyatı ise 30 bin liradan başlıyor, ucu açık epey çıkıyor” dedi.

Bir diğer gelinlikçi de kiralama yapmadığını kaydederek, “Ben kiralık hiç çalışmıyorum kısaltma daraltma yapılmaz çünkü kiralıkta, ama bu yıl kiralama için çok talep var” dedi. Firma sahibi, satın alma fiyatlarının 25 bin ile 28 bin liradan başladığını ifade ederek, “Aslında kiralama ile arada çok fark olmadığını iletiyorum ben de gelin adaylarına” dedi.