Bir antrenörün kendisini ilkokulda keşfetmesi ile 12 yaşında voleybola adım atan ve 2016 yılından itibaren Süper Lig’de sayısız maça çıkan Deniz İvgen, üç sezondur üstünde taşıdığı Halkbank forması ile bir Efeler Ligi, iki Kupa Voley şampiyonluğu yaşamış. Bu sezon da Halkbank ile üç kulvarda zafere koşmayı hedefleyen 28 yaşındaki başarılı libero İvgen ile voleybol kariyeri, takımın hedefleri ve Ankara’da sporcu olmak üzerine konuştuk.

“FUTBOLU BIRAKIP VOLEYBOLA GEÇTİM”

Voleybola bir antrenörün kendisini keşfetmesi ile başladığını belirten İvgen, “Voleybola başlangıcım biraz tesadüfi oldu açıkçası. Cuma günü okul çıkışı İstiklal Marşı okumak için sınıf arkadaşlarımla sıraya girmiştik. Yaşıtlarıma göre boyum çok daha uzun olduğu için dikkat çekiyordum. Antrenör Yavuz Barut beni görmüş. Yanıma geldi ve ev telefonu numaramı aldı. Ardından ailem ile irtibata geçti. Ailem de voleybol oynamamı çok istiyordu. Ama ben o zamanlar futbol oynadığım için voleybola başlamayı pek istemiyordum. Sonrasında futbolu bırakıp voleybola başladım. Voleybolu çok sevdim ve kariyerime bu yolda devam ettim” dedi.  

“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Halkbank’ın yeni sezon hedefleri hakkında konuşan İvgen, “Halkbank’ta oynuyoruz ve Halkbank’ın hedefleri her zaman büyük. Önümüzde uzun bir periyot var. Önce Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı hedefliyor ve istiyoruz. Ligde de normal sezonu en iyi şekilde bitirip final oynamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“TAKIM İÇERİSİNDEKİ SICAK ORTAM ÇOK ÖNEMLİ”

Halkbank’ta oynadığı süre boyunca takımın her daim birbiri ile uyumlu olduğunu ve sıcak bir ortamın yakalandığının altını çizen İvgen, “Bence yakınlık takım içerisinde olması gereken bir şey. Antrenman için sahaya girdiğinizde o yakınlık, o sıcaklık iyi bir performans ortaya koyabilmek için çok önemli. Biz bu sıcaklığı yakaladık. Ben üç sezondur Halkbank’tayım ve üç sezondur güzel bir ortam var. Benim bu sıcak ortamı yakalayamadığım takımlar da oldu. Takımdaki insanlar birbirine saygı duyunca sahada da yanındaki adam için mücadele etme isteğin ve arzun daha fazla oluyor” diye konuştu.

“ANKARA’YA ALIŞINCA İSTANBUL’DAN DAHA ÇOK SEVDİM”

Bir sporcu gözü ile Ankara’yı nasıl tanımlarsın? Sorusunu yanıtlayan İvgen, “İstanbul’dan taşındığımda ilk başta Ankara’yı çok sevmemiştim. Ama sonradan alıştım ve şimdi İstanbul'dan daha çok seviyorum. Çünkü İstanbul’a göre sakin. İstanbul’da kalabalığın ve trafiğin zorluğunu yaşıyorum. Ankara’da oturduğum semt de çok güzel. İstediğim yere hızlı bir şekilde gidebiliyorum. Güzel bir şehir. Genelde insanlar beğenmiyor ama Ankara benim hoşuma gidiyor” dedi.

Yoğun fikstür ve antrenmanların dışında kendisine vakit ayırmaya çalıştığını ifade eden İvgen, “Genellikle kitap okuyorum. Bateriye merakım vardı. Şu sıralar bateri çalmayı öğrenmeye çalışıyorum. Haftada bir ona gideceğim. Onun dışında arkadaşlarımla dışarıda vakit geçirmeyi seviyorum” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi