Özel Haber

Üç Büyüklerin forma fiyatları el yakıyor

Türk futbolunun üç büyük kulübü olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Futbol Takımları’nın yeni sezon maç formaları, yüksek fiyatları sebebiyle birçok taraftarın satın almasını neredeyse imkansız hale getiriyor.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat, hayatın her alanında olduğu gibi takımlarının armalarına gönül vermiş taraftarları da olumsuz etkiliyor. Her sezon sonunda takımlarının bir sonraki sezonda terleteceği formaları merakla bekleyen, satışa sunulur sunulmaz alıp takımlarına destek vermek isteyen taraftarlar, bu sezon karşılaştıkları fiyatlarla adeta şok yaşıyor.

Geçtiğimiz sezon bin 800 TL’den satılan Üç Büyüklerin maç formaları, bu sezon yüzde 66,67 zamlanarak 2 bin 999 TL’ye satılıyor. Asgari ücretle geçimini sağlayan bir taraftarın, gönül verdiği takımının formasını alması için maaşının yüzde 17,65’ini gözden çıkarması gerekiyor. Bu durum, geçimini sağlamakta dahi zorluk yaşayan birçok taraftarın forma alımını neredeyse imkansız hale getiriyor.

Bir önceki yılın Haziran ayına göre en az artış gösteren ana grubun yüzde 47,84 ile giyim ve ayakkabı olduğunu açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) verileri, formalara yapılan zam oranı ile uyuşmuyor.