Özel Haber

İyilik için koştular, aşkla taçlandırdılar

Kimi sporcular kendileri için bir profesyonellik kazanırken iyiliğin peşinden gitmeyi de ihmal etmez. Gökhan Coşkun da spor yaparken iyiliğin peşinden koştu.

Zehra ŞAHİNDOKUYUCU

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bağış kampanyalarına koşarak katkı sunan Gökhan Coşkun ile koşu serüvenini konuştuk. Başkent’in sorularını yanıtlayan Coşkun, “Eve en yakın parkta 4 yıl önce koşarak başladığım bu yolculuk bugün ülkemizin çeşitli bölgelerindeki yarışlara katılarak devam ediyor” dedi. Eşiyle de bu serüveni devam ettiren Coşkun ve eşi balayında dahi koşmayı ihmal etmediklerini birlikte koştuklarını söyledi. Coşkun, “Eşimle ortak bir hobi olarak koşuyor ve gittiğimiz bölgelerde küçük geziler yapıyoruz. Evliliğimizi de uzun soluklu bir koşu tadında geçirmek ve birlikte güzel bir ömür sürdürmek için ‘Evet’ dedik” şeklinde konuştu.

“Koşmak bir özgürlük” müdür ne dersiniz?

Koşma duygusunun verdiği hissi tanımlamak kesinlikle kolay değil. Ünlü bir düşünürün dile getirdiği gibi “Hayatla baş edebilmek için hareket etmeye ihtiyacınız var." Mental ve fiziksel anlamda; uyku kalitesinin düzelmesi, psikolojik açıdan olumlu etkiler,  hafıza ve seçici dikkatin olumlu etkilenmesi, kas-iskelet sisteminin güçlenmesi, kardiyovasküler sistemin sağlıklı olması, kanser riskini azaltma ve ideal kiloya ulaşma gibi onlarca etkiyi sıralamak mümkün.

Siz bu koşuları iyilik için koşuyorsunuz, bunun nasıl bir duygu olduğunu anlatır mısınız?

Hedef koşu ve yarışlar için yapılan koşular ve devamında festival havasında geçen organizasyonlarda yer alarak hedefe ulaşmak gerçekten güzel şeyler hissettiriyor insana. Hele bir de böylesi güzel koşu organizasyonlarında toplumsal sorunların çözümü üzerine çaba sarf eden sivil toplum kuruluşlarına yönelik bağış kampanyaları oluşturmak ve fayda sağlamak, güzel bir amaca hizmet etme hissi oluşturuyor. Koşunuz daha anlamlı bir hal alıyor. Kendiniz için spor yaparken, içinde yer aldığınız toplum için de faydalı işler yapmak gerçekten tarifsiz.

İYİLİK PEŞİNDE KOŞ

Şimdiye kadar hangi projeler için koştuğunuzu öğrenebilir miyiz?

Yurt dışındaki yarışlarda “Charity Running” olarak bilinen ülkemizde ise Adım Adım Derneğinin “İyilik Peşinde Koş” sloganı ile ülkemizde gerçekleştirilen birçok koşuda sizlerde Sivil Toplum Kuruluşlarına katkı sunabilir koşunuzu daha anlamlı hale getirebilirsiniz. İşte bende böylesi güzel bir yapının parçası olarak bugüne değin İstanbul Maratonunda SERÇEV-Engelsiz Hayat,  Antalya – Runtalya Maratonunda TEGV Bir Çocuk Değişsin Türkiye Gelişsin ve İstanbul Yarı Maratonunda KAÇUV Umudum Eğitim gibi projeler adına yer aldım.

En son Kapadokya’da koştunuz bununla ilgili neler söylersiniz?

Hali hazırda Kapadokya Ultra Trailde 38 kilometrelik parkuru Tohumluk Vakfı’nın kırsalda çocukların mental ve fiziksel gelişimine yönelik “Haydi Çocuklar Spora” isimli projesi için koştum ve bağış kampanyası hala devam etmekte.

Peki koşu serüveniniz nasıl başladı öğrenebilir miyiz?

Eve en yakın parkta 4 yıl önce koşarak başladığım bu yolculuk bugün ülkemizin çeşitli bölgelerindeki yarışlara katılarak devam ediyor. Hali hazırda egzersizlere ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Hedefte yurt içi ve yurt dışı daha birçok yarış var.

STK’ların iyilik kampanyalarında eşinizle birlikte koştuğunuzu biliyoruz bununla ilgili neler söylersiniz?

Eşimle ortak bir hobi olarak koşuyor ve gittiğimiz bölgelerde küçük geziler yapıyoruz. İstanbul, Bodrum, Uludağ, Kapadokya ve daha birçok yerde hem birlikte koştuk hem müze müze gezdik. Birlikte yeni yerler görmek ve koşma tutkumuzu geliştirmek en büyük arzumuz. Evliliğimizi de uzun soluklu bir koşu tadında geçirmek ve birlikte güzel bir ömür sürdürmek için ‘Evet’ dedik. Ömür dediğimiz parkurumuzda her türlü zorluğu birlikte aşıp, virajlı, inişli çıkışlı, engebeli yolları omuz omuza keyifle çıkıp, birlikte bir ömür sürmek en büyük temennimiz.