Ekonominin ibresi şaşmış, geçim derdindeki vatandaş çaresizlik içinde kıvranıyor.

Derde deva olacak çare arayışları da pek umut vermiyor…

Böylesine zor dönemlerde ‘’kurtuluş reçetesi’’ olarak hep erken seçim konusu gündeme gelir.

İktidar kanadı sözcüleri ‘’erken seçim filan yok’’ diyorlar ama çoğu vatandaşın kafasında aynı soru:

‘’Erken seçim kaçınılmaz da acaba hangi tarihte?’’

İktidar sözcüleri bu tür beklentiler yaygınlaştığı zamanlarda, gündemi değiştirmek için umut vaat eden açıklamalarda bulunur:

Karadeniz’de zengin doğal gaz yatakları bulunduğu, filanca ilde yapılan kazılarda zengin altın madenine rastlanıldığı, petrol araştırmalarında zengin yataklar keşfedildiği gibi haberler bu tür açıklamaların temel malzemesini oluşturur.

Bazen de ana muhalefet imdada yetişir.

Parti içindeki gelişmeler, gündem saptırma gayretindeki iktidar partisinin ekmeğine yağ sürer.

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda yapacağı konuşmada kendisine son bir saat kala haber verilmesine sitem eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'den istifa edeceği ve yoluna bağımsız devam edeceği iddiası da ‘’erken seçim’’ söylemlerini gündemden düşürmek isteyen iktidarın ekmeğine yağ sürüyor.

Bazı basın yayın organlarında da yer alan istifa iddialarını yalanlayan Yavaş, "İftira- tezgah ve yalanla uğraşacak vaktim yok" diyor ama, bu sözler bazı şeylerin izinin kalacağı gerçeğini de ortadan kaldırmaya yetmiyor...

İktidar kanadının ise, ‘’doğru ya da yanlış’’ ortaya atılan iddia nedeniyle, ‘’erken seçim’’ gibi, ‘’yüksek enflasyon’’ gibi, artan hayat pahalılığı karşısında düşük kalan emekli maaşlarına yönelik çıkışlar gibi olumsuzluklara yönelik tepkilerin ‘’perdelenmiş’’ olabileceğinden medet umduğu ifade ediliyor..

‘’Acaba?’’lar havada uçuşuyor…

Bereketli günler değil belki ama

Hareketli günler çok yakın…