Çünkü bu çocukların sesi çok güzel… Çoğumuz muhakkak onları dinlemişizdir ancak bu sefer onların bir ricasını dinlememiz gerekiyor. Öğretmenleriyle birlikte eski düzenlerinde ve gerekirse daha çok çalışıp şarkılar söylemek istiyorlar. Ülkemizi yine ve daha büyük bir coşkuyla temsil etmek istiyorlar ancak biliyorlar ki bunun için çalışmalarının aksamaması gerekiyor. Bunun içinde Devletimizin öğretmenlerine sahip çıkması gerekiyor.

Kıymetli okurlar, bugün sizlerle CSO Devlet Çok Sesli Çocuk Korosunun ricasını paylaşacağım. Bu koro, Türkiye'nin en köklü müzik kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) bünyesinde faaliyet gösteren bir çocuk korosudur. Çocukların müzikal gelişimini desteklemek, onlara çok sesli müzik sevgisi aşılamak ve profesyonel müzikal deneyimler kazandırmak amacıyla faaliyet gösteren bu koroda çocuklar yıl içinde birçok kez sahneye çıkmakta ve bizlere sanat hazzını yaşatmaktadırlar.

Bu çocuklar, binlerce öğrenci içinden seçilir.

Çocuklara uzman eğitmenler tarafından çok sesli müzik eğitimi verilir. Solfej, ritim, vokal teknikleri gibi müzik teorisi derslerinin yanı sıra, repertuar çalışmaları ile ulusal ve uluslararası bestecilerin eserlerini icra ederler. Tüm bu süreçte ne çocuklar ne de kıymetli öğretmenlerinin sanat aşkını yaymak ve bizleri gururlandırmak dışında herhangi bir kazançları olmamaktadır. Tamamen gönüllü eğitim veren bu öğretmenler kimi zaman çalıştıkları kurumlar tarafından uyarılmakta kimi zamansa işsiz kalmaktadırlar ancak ne olursa olsun koroyu, çocukları, geleceğin sanatçılarını, ülkenin aydınlık geleceğini korumak için mücadele etmektedirler.

Çocuklar yorgunum, hastayım demeden yıllardır provalara, çalışmalara katılır. Kiminin 6 yaşında kiminin 7 yaşında başladığı bu çalışmalarda saatlerce efor sarf edilir. Hatta konser haftası gecelere kadar prova alınır ancak o yaşta çocuklar sabah kalkıp okuluna da gider ve hiçbiri şikayet etmez. Provalar sonrası binlerce izleyenin karşısında gururla şarkılarını söylerler. 100. Yıl Konserini izleme fırsatı bulmuştum 2 bin kişi salonda tek ruh olmuştu. Alkışlar salonun duvarlarından sanki tüm dünyaya yayılıyordu. Cumhuriyetimiz çocukların ruhuyla yeniden güç buluyordu.

CSO Devlet Çok Sesli Çocuk Korosu, çocuklara müzik ve sanat sevgisi aşılamanın yanı sıra onların çok yönlü bireyler olarak yetişmesini, sanatın ve müziğin evrensel değerlerini öğretir. Ancak şimdilerde bu süreç biraz zora girdi ve çocukların sizlerden bir ricası var. Yıllardır onlara emek veren öğretmenlerinin iş, zaman, hak konularında kafalarında artık kaygı yaşamamalarını istiyorlar. Öğretmenlerinin yıllardır kadrosuz gönülle yaptıkları işi kadrolu olarak yapabilmelerini istiyorlar. Öğrenciler, öğretmenlerinin Devlet Çoksesli Çocuk Korosunun kadrolu birer çalışanı olarak vakitlerini tamamen sanata, çocuklara ve geleceğin başarılarına ayırmalarını istiyorlar. Bizden duyurulur umarım birileri çocukların sesini duyar ve gerekli desteği verir.