Kıymetli okurlar, bugün makalemiz biraz kısa olacak ancak yerine varacak kadar anlamlı olacağına inancım sonsuz.

Çocuklarımıza neleri anlatmalıyız, hangi sorumlulukları bilmemeliler ve nelerin sorumluluğu hepimizin üzerinde? Tabii ki hepimizin bildiği üzere; doğanın korunması, hayvanların sevilmesi, tarihin bilinmesi, coğrafyanın tanınması, matematiğin anlamlandırılması gibi birçok konu başlığını sayabiliriz.

Bugün konu başlığımız, hayvan sevgisi.

Son aylarda yaşanılan tüm karmaşanın üzerine bizim de bunları yazma sorumluluğumuz vardı. Haydi başlayalım.

Çocuklarımıza neyi anlatmalıyız?

Çocuklarımıza, gücüyle dünyayı dize getirmiş birinin hayvanlar karşısında ki nezaketini, sevgisini, özverisini anlatmalıyız.

Altı yaşında çiftlikte bulduğu yaralı kargaya nasıl baktığı? Karga öldüğünde gömdüğü ağaca karganın adını verdiğini ve ne kadar üzüldüğünü anlatmalıyız.

Savaş yolunda kaybettiği köpeği Alp’e ne kadar üzüldüğünü anlatmalıyız.

Bir Yunan subayının savaştan kaçarken bırakıp terk ettiği köpeği sahiplenişini anlatalım.

Haberi olmadan sonsuz uykuya yollanan Foks için yaşadığı hüznünü anlatmalıyız.

Foks hakkında biletçi ile arasında geçen keyifli anıyı anlatmalıyız.

Bir gün, maiyetindeki birkaç kişiyle birlikte kısa bir tren gezisi yapmak istedi. Florya köşkünden istasyona kadar arabalarla gidildi. Foks da yanı başındaydı. Hep birlikte sıraya girip Sirkeci yönüne bilet aldılar. Foks için de furgon bileti satın alındı. Ancak köpek Atatürk’ten ayrılmak istemediği için onu da birinci mevkiye götürdüler. Biletçi gelip de biletleri kontrol ederken, köpeğin biletini de inceledi, “Bu burada gidemez.” ikazında bulundu.

Bunun üzerine Atatürk, “Peki o zaman, alın furgona götürün.” dedi. Biletçi eğilip Foks’a doğru hamle yaptığı sırada, köpek birden onun eline saldırdı. Biletçi, “Kalsın, burada kalsın.” diyerek kaçarken, Atatürk, “Köpeğe niye bilet sorarsın be adam.” diyerek gülüyordu.

Biz Atatürk’ü neden severiz?

Güçsüzü koruduğu için, hayvanları sahiplendiği ve sevdiği için. O’nun çok önem verdiği hayvan sevgisinin topluma gerekenler yapılmalıdır.