Ebru APALAK

Türkiye'de birçok mal ve hizmetteki maliyet ve Katma Değer Vergisi artışı damatlık fiyatlarını da etkiledi. Damatlık fiyatları da gelinlik fiyatları gibi arttı.

Damatlık fiyatlarının Türkiye'de geçen yıla göre arttığını söyleyen Kızılay'daki bir mağazanın müdürü Alican Kanbur, artışın satışları olumsuz etkilediğini bildirdi. Müşterilerinin fiyat artışına tepki gösterdiğini kaydeden Kanbur, "Ekonomik şartlardan dolayı insanların alım gücü düştüğü için sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

"YERLİ MÜŞTERİDE GERİLEME VAR"

Kızılay'da başka bir mağazanın müdürü Volkan Deveci ise, damatlık fiyatlarına dair "Yüzde 10 - 20 artış var" dedi. Artışın satışları olumsuz etkilemesine karşın fiyatların daha fazla artma ihtimali nedeniyle müşterilerin en kısa sürede damatlık aldığını belirtti. "Şu anda insanlar damatlık almaya başladı,  ihtiyaçlarını bir an önce gidermeye başladı" diyen  Deveci, yabancı müşterilerinin sayesinde satışlarının kötü olmadığını ifade etti. Deveci, "Yerli müşteride epey bir gerileme var" dedi.

Damatlıklar gelinliklerden farklı olarak kiralanmıyor. Gömlek, pantolon, ceket, çorap, papyon / kravat, kemer, iç çamaşırı, ayakkabı ve parfüm dahil set hâlinde satılan damatlıklar, en düşük 5 bin liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar yükseliyor.

Editör: Ezgi Bardakçı