Denizlerde 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek başlayan av sezonu, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Endüstriyel balıkçı gemilerini kapsayan yasak, küçük ölçekli kıyı balıkçılarını kapsamıyor. Yasak, Eylül ayına kadar sürecek. Ankara’da balık denince ilk akla gelen noktalardan biri olan Ulus Hali’nde uzun yıllardır balıkçılık yapan Benli, son dönemdeki balık satışlarına ilişkin değerlendirmelerini ve Ankaralıların tercih ettiği balık çeşitlerini paylaştı.

"TÜKETİCİ BALIĞA YÖNELDİ"

 Benli, son dönemde tavuk ürünlerinde yaşanan gıda zehirlenmeleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, önde gelen bir beyaz et üreticisinin ürünlerinde insan sağlığını tehdit eden Listeria monocytogenes bakterisinin tespit edildiğini hatırlatarak, bu durumun tüketiciyi balık tüketimine yönelttiğini belirtti. Benli, “Tavukta yaşanan bu durum satışlarımıza doğrudan yansıdı.” diye konuştu.

"RAMAZANDAN SONRA SATIŞLAR ARTTI"

Ramazan ayında satışların düşük seyrettiğini ancak son günlerde işlerin yeniden açıldığını söyleyen fenomen balıkçı, "Ramazan ayında satışlarımız çok düşüktü ancak şu sıralar işlerimiz gayet iyi. Halde balığın fiyatı da gayet uygun. Somon, alabalık, palamut, hamsi ve istavritin kilosu 150 liradan satılıyor. Ankara'da sezon 1 ay daha devam eder." dedi. 

SON DÖNEMDE EN ÇOK SOMON VE ALABALIK TERCİH EDİLİYOR

 Ankaralıların balık tercihlerine de değinen Benli, “Başkentli şu sıralar mevsimi olduğu için en çok alabalık ve somon balığını tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi