Ata Sporu olan güreşimizde son yılların lokomotif görevini Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor üstlendi.

Polonya'nın Varşova kentinde 19-25 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında ASKİ Sporlu güreşçilerin elde ettikleri sonuçlar bu güzide kulübümüze yakıştırdığımız 'Güreşin Lokomotifi' unvanı konusunda ne kadar haklı olduğumuzu kanıtladılar.

Tabi ki bize bunu düşündüren başarı bununla sınırlı kalmıyor. Tokyo Olimpiyat Oyunları için alınan kotalara da baktığımızda serbest stilde alınan 4 biletten üçünün sahibi ASKİ Sporlu güreşçiler; Taha Akgül, Süleyman Atlı ve Süleyman Karadeniz. Grekoromen stilde ise alınan 3 kotanın biri de yine ASKİ Sporlu güreşçi Rıza Kayaalp tarafından elde edildi.

Avrupa Şampiyonasında milli güreşçilerimiz 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya elde ettiler. Altın madalyaların tamamını alan ASKİ Sporlu güreşçiler Taha Akgül, Rıza Kayaalp ve Süleyman Atlı; birincilik kürsüsüne çıkarak İstiklal marşımızı çaldırıp, Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdiler. Ayrıca Başkent ekibinin güreşçilerinden Süleyman Karadeniz gümüş ve Murat Fırat da bronz madalya kazandıran isimlerdi.

Elbette ki Başkent'in yüzünü güldüren bu altın, gümüş ve bronz güreşçilerimiz, her türlü övgüyü hak ediyorlar.

Hele içlerinde öyle sporcularımız var ki başarılarıyla rekor üzerine rekor kırarken sadece Ankara'nın değil, ülkemizin de medar-ı iftiharı oldular.

Grekoromen stil 130 kiloda 10.kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaşarak bu konuda kendi rekorunu geliştiren Rıza Kayalp'in ayrıca 4 dünya ve bir olimpiyat ikinciliği ile üçüncülüğü bulunuyor. Tokyo 2020' kotasını 2019'daki Dünya şampiyonasında birinci olarak elde eden bu başarılı güreşçimizin takmadığı bir tek apoleti kaldı o da Olimpiyat birinciliği… Dileriz ki Tokyo Olimpiyatlarında bunu başarır ve ona çok yakışacağına inandığımız olimpiyat şampiyonluğuna ulaşır.

Serbest stilde ise milli sporcumuz Taha Akgün'ün şampiyon olmadığı mecra kalmadı. Rio 2016 Olimpiyat ile 2 kez dünya şampiyonlukları olan ve son olarak Varşova'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında elde ettiği 8. Avrupa şampiyonluğuyla Türk Güreş tarihine adını yazdırdı. Çünkü Akgün, serbest stilde en çok şampiyonluğa ulaşan Türk güreşçi unvanını elde etti.

Tabi ki bunda ASKİ Spor Kulübünün büyük katkıları var. Hem sağladığı olanaklar hem de sporcularının hizmetine sunduğu muhteşem tesislerle bir kulüpten fazlası olduğunu kanıtladı.

Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de ASKİ Spor başkan yöneticileri de büyük bir övgüyü hakkediyorlar doğrusu…