Mevsim değişikliği nedeniyle hava sıcaklıklarındaki ani düşüş, yaz boyunca askıya alınmış ısınma, giyim-kuşam konusundaki karamsar düşünceleri yeniden önümüze serdi.

Hayat pahalılığı, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, satın alma gücünün her geçen daha da artması gibi olumsuzluklar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan kesimler, sonbahar ve kış aylarının ısınma, barınma, giyim-kuşam gibi aile bütçesine getireceği ek yükün altından nasıl kalkacakları sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Dar ve sabit gelirliler, içinde bulundukları zorlu ekonomik koşullar nedeniyle her geçen gün biraz daha açmaza sürüklenirken, başta bazı sendikalar olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların tepkileri de sonuç vermiyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) de soruna çözüm getirilmesi yolundaki taleplerini sıklıkla dile getiriyor

Sendika yöneticileri ."Zordayız geçinemiyoruz" eylemleri kapsamında Türkiye Cumhuriyet Devler Demiryolları (TCDD) Sincan Bakım Şefliği'nde basın açıklaması yaptı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, açıklamasında karşı karşıya bulunulan sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:

"Ülkeyi yönetenlere bu güne kadar müzakare yoluyla anlatmaya gayret ettik. Maalesef bugüne kadar cevap alamadık. Şu anda öyle bir noktadayız ki ben 40 senedir böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum.’’

Hal böyleyken, yetkili ağızların ‘’iyiye gidişin işaretleri görülüyor’’ yolundaki açıklamaları solan umutları yeşertmeye yetmiyor.

Masrafların doğal olarak katlanacağı soğuk hava koşullarının kapıyı çalmak üzere olduğu günlerde, yaşam koşullarının daha da ağırlaşacak olması, dar ve sabit gelirli kesimler başta olmak üzere toplumun geneli üzerine kabus gibi çöküyor.

2023 yılında yitirdiğimiz rock müziğin unutulmaz ismi Erkin Koray’ın söylediği şarkı sözü, durumun özeti gibi:

‘’Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah.’’