Özel Haber

Kadınlar Eryaman’da Öncü Kadınlar Kooperatifi’ni kurdu

Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman semtinde kadınlar kooperatif kurdu. Eryaman Öncü Kadınlar Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi bugün açıldı. Açılışa Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile Etimesgut Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Yeliz Demirci Taşçeker katıldı. Açılışta kadınların el emeği ürünlerinin satışa sunulduğu kermes düzenlendi. Kermese Ankara'nın farklı yerlerinde yaşayan birçok üretici kadın ürünleriyle katıldı.

DOĞAN: KADINLARIN EMEĞİNE VE GÜCÜNE İNANARAK BU YOLA ÇIKTIK

Açılışta konuşan Kooperatif Başkanı Ülgen Doğan, kadınların emeğine ve gücüne inandığını belirterek, "Biz hayatın her alanında yer alan kadınların emeğine ve gücüne inanarak çıktığımız bu yolun henüz çok başındayız. Ancak inanıyoruz ki bir kartopu misali her geçen gün daha çok büyüyerek kadınların iş hayatında olmaları adına çok iş yapacağız. Bunu da hep birlikte başaracağız" diye konuştu.

Öncü Kadın Kooperatifi, 2021 yılında yedi ortakla Ankara Kalkınma Ajansı'ndan aldığı destekle yola çıktı. Şu anda yaklaşık on beş gönüllü üyesi bulunan Kooperatif, tamamı depremzede kadınlardan oluşan yirmi bir kadını istihdam etmeyi planlıyor.

Kooperatife isteyen tüm kadınlar bir-bir buçuk aylık deneme süresinin ardından katılabiliyor. Etimesgut Belediye'sine ait mekânı üç yıllığına kiralayan Kooperatif, aldıkları hibeyle kumaş, makine ve diğer malzemeleri temin etti. Ayda bir gün kermes yapacaklarını duyuran Doğan, kermes dışında kurs, proje ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Kooperatif Başkan Yardımcısı Tuğba Göçer ise, yaz döneminde düzenleyecekleri etkinlikleri yakında sosyal medya hesaplarından duyuracaklarını söyledi. Göçer, "Amacımız kadınlara yönelik bir şeyler yapıp onların işlerini kolaylaştırmak, ev ekonomilerine katkı sağlamak" dedi.

"BU DÖNEMDE KİRALIK EV BULMAK ÇOK ZOR"

6 Şubat depreminden bir hafta sonra ailesiyle Ankara'ya gelen ve Eryaman'da yaşamaya başlayan Şule Erbaşlı kermese katılanlar arasındaydı. Ailesi, ablası ve yeğeniyle aynı evde sekiz kişi birlikte geçici misafir olarak kalan Erbaşlı, Ankara'da kiralık ev bulmakta zorlandıklarını bildirdi. Erbaşlı, "Bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Kiralık ev arıyoruz. Bu dönemde kiralık ev bulmak çok zor" ifadelerini kullandı.

Haber: Ebru APALAK