Özel Haber

Samet Özgül’ün kardeşi: Mücadeleyi bırakmayacağız

Ankara’da motokurye Samet Özgül’ün öldürülmesine ilişkin görülen davada, mahkeme müebbet alan sanığın cezasının 25 yıla düşürülmesine ve diğer sanıkların da beraatine karar verdi. Özgül’ün kardeşi Berna Özgül, söz konusu duruma tepki göstererek “Asla mücadelemizi bırakmayacağız” dedi.

Ankara’da 2022 yılında trafikte tartıştığı kişilerce darp edilen ve yaşamını yitiren üniversite öğrencisi, motokurye Samet Özgül cinayetine ilişkin açılan davada, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi; sanık Mustafa Demirci ve sanık Bülent Açıkgöz’ün beraatine, sanık Halil İbrahim Demirci’ye 25 yıl hapis cezasına karar verdi. Söz konusu karara Özgül’ün ailesi tepki gösterdi. baskentgazete.com.tr'ye konuşan Samet Özgül’ün kardeşi Berna Özgül “20 tane suç kaydı olan insanların serbest bırakılması elbette bizim vicdanımızı yaraladı. Toplumun can güvenliği şu an tehlikede. Biz asla mücadelemizi bırakmayacağız. Yargıtay yolu var, Yargıtay’a başvuracağız. Bu iki kişiyle birlikte Halil İbrahim Demirci’nin de indirim alması asla kabul edilemez, üçünün de en ağır şekilde yargılanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Bilirkişi raporunda sanıklardan Mustafa Demirci’nin, kavgayı ayırmaya çalıştığının yazıldığını ifade eden Özgül, “Biz mahkemede bilirkişinin gelip sormayı talep ettik ama mahkeme heyeti bunu reddetti. Mahkeme salonunda görüntüleri izleme talebinde bulunduk yine bu da reddedildi. Açıkçası savcının neden böyle bir mütalaa verdiğini bilmiyorum. Çok iyi değilim, hatırlamıyorum bazı şeyleri. Avukatımız da asla pes etmeyecek, ‘Yargıtay’da elimizden geleni yapacağız’ dedi” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ankara Gazi Üniversitesi’nde Tarih bölümü öğrencisi, motokurye Samet Özgül, 5 Kasım 2022’de trafikte tartıştığı 3 kişi tarafından darp edilmiş ve bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Özgül, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Özgül cinayetine ilişkin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 27 Eylül 2023’te karar çıkmış, mahkeme heyeti, sanık Halil İbrahim Demirci’ye müebbet hapis, arabasını Özgül’ün kullandığı motosikletin önüne kıran, Halil İbrahim Demirci’nin babası Mustafa Demirci ve Mustafa Demirci’nin arkadaşı Bülent Açıkgöz hakkında ise “kasten öldürmeye yardım etmek” suçundan 12’şer yıl hapis cezası vermişti. Bu kararın ardından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararına yönelik itirazları kabul ederek yeniden yargılama kararı vermişti.