Evet sevgili takipçilerimiz, ülkemizin genelinde aydınlanan güneş fevkalede bir şekilde sadece tenimizi değil yüreğimizi de ısıtmaya devam ediyor. Bu süreçte baharın geldiğini duyururken güneş kremi misyonerliği yapma sürecim de resmen başlamış bulunmakta. Vatana millete hayırlı olsun efendim.

Sadece güneşli havalar mı hayırlı olsun? Hayır elbette ! Seçimler seçimler!!! Biliyorum siz de beklemiyordunuz. Sonuçlar karşısında cümleten büyük bir şokun içerisindeyiz. Destekleyen desteklemeyen herkes tuhaf bir şekilde aynı şok duygusunun içerisinde. 31 Mart 2024 tarihli yerel seçimlerde olmaz denilen oldu. Pek çok kale sarsıldı, demokrasiye olan umutlar yeşerdi.

Bu sallanan kalelerin arasında hiç beklemediğimiz Adıyaman, Üsküdar, Afyonkarahisar gibi yerler gündeme oturdu. "Adıyaman düştü!" şeklindeki başlıkları seçim sonuçlarının hemen ardından görür olduk. Peki bu cezayı hükümete kim kesti? Bu seçimin "kahramanları" kimlerdi? Z kuşağı mı? Emekliler mi? Sonuçlara göre herkesti. Enflasyon canavarı ve anayasal değişiklik söylemlerinin uyandırdığı tepkidir aslında bu seçimler. Halkın hükümete adeta "Frenle kendini, o kadar da değil." dediği andır. Bu mesajı can kulağıyla dinlemeleri dileği ile...

Bir diğer önemli nokta ise Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki durumun ne olduğudur. Anlaşmazlıklar devam ediyor ve kitleleri arasında büyük bir çatırdama mevcut. Bu; Yeniden Refahın bir zaferi mi yoksa Cumhur İttifakı'nın sonsuza dek birleşemeyeceği bir çatırdamanın habercisi mi? Bunu süreç gösterecek elbette ancak ben bu yarığı oldukça derin buluyorum. Bunun etkilerini ise zamanla görmeye başlayacağız. Şimdiye kadar olanları bir fragman olarak değerlendiriyorum.

Kayan yıldızlar takımımız bununla sınırlı mı? Elbette değil. Meral Akşener de seçimlerden nasibini aldı. İYİ Parti'nin kendi seçmenini tanımada büyük hataya kapıldığını düşünüyorum. Parti yöneticilerinin önceliği ve siyasal kaygıları neyse ki seçmenin büyük resmi görmesine engel olamadı ve oylarını bu doğrultuda kullanmayı tercih ettiler. Partinin geleceğini kurtarmak bu anlamda odadaki fili görebilmekten ibaret. Yoksa tek çatırdayan Cumhur İttifakı olmayacak, İYİ Parti de kendini dağılırken bulacaktır. 

Tüm bunlara ek olarak Sayın Babacan, seçimden sonra kimseye mesaj atmadınız. Eve sağ salim varabildiniz mi, haliniz keyfiniz yerinde mi çok merak ediyoruz. Sms paketinizi yenilediğinizde bizleri haberdar edin lütfen aklımız sizde kaldı. 

Bir seçim dönemini daha böylece geride bıraktık, Başkanımız Mansur Yavaş Ankara'yı büyük bir farkla kazandı, bunu da belediyecilik anlayışına borçluyuz kesinlikle. Hepimize geçmiş olsun sevgili Ankaralılar. Siz en iyisine layıksınız, en iyisini de kaptınız :)