Özel Haber

"Her takımla mücadele edecek bir takım yaratmak için çalıştık"

Keçiören Belediyesi SigortaShop Kadın Voleybol Takımı baş antrenörü Cihan Cintay, “Her takımla başabaş mücadele edecek bir takım yaratmak için çalıştık” dedi.

Vodafone Sultanlar Ligi 2024-2025 sezonunun Başkent ekiplerinden Keçiörengücü SigortaShop, baş antrenör Cihan Cintay’ın önderliğinde Ziraat Bankkart Voleybol Salonu’nda hazırlıklarını sürdürüyor. 

Hem deneyimli hem de genç oyunculardan oluşan kadrosuyla ligde üst sıraları hedefleyen Başkent ekibinin baş antrenörü Cihan Cintay ile sezon öncesi hazırlıkları, takımın yeni sezondaki hedefleri ve Ankara üzerine konuştuk.

''TAKIMIMIZ ÇOK KALİTELİ OYUNCULARDAN KURULU''

Sultanlar Ligi’nin güçlü takımlar ve kaliteli oyunculardan oluştuğunu belirten Cintay, “Bizim takımımız da çok kaliteli oyunculardan kurulu. Evet bazı takımlar güçlü ve hedefleri yüksek. Ama her takımla başa baş mücadele edecek bir takım yaratmaya çalıştık. Kulübümüz böyle bir takım yarattı. Onun için biz de her maça mücadele edecek bir takım olgusu ile devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“VERİMLİ VE SABIRLI BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK”

Takımın sezon öncesi çalışmaları hakkında görüşlerini bildiren deneyimli çalıştırıcı, ‘‘Sezon öncesi milli takımdan gelen oyuncularımız vardı ve onların geç katılması nedeniyle tam kadro çalışmalara başlayamadık. Ardından milli takımdan gelen bir oyuncumuzun yaşadığı sakatlık ve takım içinde yaşadığımız, yüklenmeye bağlı birkaç sakatlık nedeniyle zaman zaman tam kadro çalışamasak da bence verimli ve sabırlı bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu süreç bizim için oldukça faydalı oldu” diye konuştu.

“ANKARA KARGAŞADAN UZAK VE SAKİN BİR ŞEHİR”

İstanbul’da ikamet eden ve ilk defa bu sezon bir Ankara takımı çalıştıran Cintay, Ankara’nın İstanbul’a nazaran sakin bir şehir olduğunu belirterek, “Burası bana çok daha sakin geliyor. İnsanları da öyle. Bu yüzden Ankara'yı seviyorum. Kargaşadan uzak bir şehir, soğuğu dışında başka bir sıkıntısı yok” dedi.