20-24 Temmuz 2024 tarihlerinde Arnavutluk’ta düzenlenecek Balkan Şampiyonası, 5-17 Ağustos 2024 tarihlerde İrlanda ve Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için 17 gündür Ankara’da kamp çalışmalarını sürdüren U20 Kadın Voleybol Takımı baş antrenörü Gökhan Durmaz ve takım kaptanı Beren Yeşilırmak, kamp sürecini değerlendirerek Balkan ve Avrupa Şampiyonası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“BALKAN ŞAMPİYONASI’NDA KENDİMİZİ TEST EDECEĞİZ”

1 Temmuz tarihinde geniş bir kadro ile kampa başladıklarını, 22 Yaş ve 18 Yaş Altı Milli Takımlar’ında oynayan diğer oyuncuların da kampa katılması ile güzel bir kamp süreci geçirdiklerini ifade eden baş antrenör Gökhan Durmaz, “U22 ve U18’den gelen oyuncularımızla birlikte şimdi Balkan Şampiyonası’nda gideceğiz. Bu bizim için aslında test ve hazırlık turnuvası. Ardından esas amacımız olan Avrupa Şampiyonası var. Önce Balkan Şampiyonası’nda, Arnavutluk’taki maçlarımıza bakacağız ve kendimizi test edeceğiz. Döndüğümüzde ise eksikliklerimizin üstüne gideceğiz. Ve Avrupa Şampiyonası’nda hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA DERECE YAPMAK İSTİYORUZ”

Takım olarak gayet iyi bir kamp süreci geçirdiklerini ve hazır olduklarını belirten kaptan Beren Yeşilırmak, Tabii ki öncelikli hedefimiz Avrupa Şampiyonası. Ama önümüzde bir Balkan Şampiyonası var. Orayı güzelce atlatıp Avrupa Şampiyonası’nda derece yapmak istiyoruz” dedi.

“EN İYİ ÖZELLİĞİMİZ BİRBİRİMİZLE ÇOK İYİ ANLAŞMAK”

Bu sene kaptanlık görevini üstlendiğini ve kaptanlık için çok heyecanlı, çok istekli olduğunu söyleyen kaptan, “Takım olarak en iyi özelliğimizin birbirimizle çok iyi anlaşmamız olduğunu düşünüyorum. Hepimiz bazı sorunlar yaşasak da bu sorunların üstesinden gelebiliyoruz. Bence geçen yaz da bu kadar başarılı olmamızın sebeplerinden biri buydu. Çünkü birbirimize gerçekten çok iyi destek oluyor ve birbirimize yardım ediyoruz. Bunu da devam ettireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi