Ölümcül virüs nedeniyle getirilen kısıtlamalar belirli ölçülerde de olsa sonlandırılınca cadde ve sokaklar insanlarla buluştu…

Kısıtlamadan en büyük payı alan yaş gruplarına mensup insanlar, eve kapanmak zorunda kaldıkları günlerin acısını çıkarmak istercesine sokaklara döküldü.

Özellikle, hafta sonu kafe ve pastanelerin yoğun olduğu yerlerde oluşan yığılmalar, mavi kuşakta yer alan Ankaralılar için istenilen görüntüyü yaratmaktan çok uzak kaldı.

Umalım da pandemiye davetiye çıkaran bu tür görüntüler ilerleyen günlerde tekrar etmez, başkentin salgın haritasındaki yeri, riskli durumda görülen tüm illerle birlikte tehlikeden uzak bölgeleri gösteren maviye dönüşür.

Kontrollü normale dönüş sürecinin başlaması, pandemi nedeniyle yavaşlayan bazı hizmetlerin de canlılık kazanmasına yol açtı.

Başkent Ankara'da Mart başından itibaren normalle sürecine geçilmesiyle birlikte, Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek ya da en aza indirmek amacıyla psikolojik destek amaçlı çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye bünyesinde yer alan ''Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi'' ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Belediye yetkilileri kontrollü normalleşmeye geçilmesiyle birlikte pandemi sürecinde yaşanan sendromlar, sosyal izolasyon, kaygı, endişe, korku ve strese bağlı diğer sorunlarla ilgili olarak yüz yüze iletişimin daha da etkin hale geldiğini belirtiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sergilediği hizmetlerle ''artı''lar hanesini zenginleştirmeyi sürdürüyor.

Ancak, topluma yönelik, özellikle de toplum sağlığına yönelik hizmetler karşılıksız kalmamalı.

Vatandaşlar da bu olağanüstü dönemde üstüne düşeni yerine getirip, sorumluluk bilinciyle hareket etmeli.

Kısmi serbestlik kararının ardından hafta sonu sergilenen iç içe geçmiş insan manzaraları, sağlıklı günlere giden yolun uzamasına neden olmaktan öte bir anlam taşımıyor.

Ankara, ''mavi''ye ulaşmada da örnek olmalı.

Kısa süreli buluşmalar, acı veren ayrılıklara dönüşmemeli.