Özel Haber

Bolu Tanıtım Günleri Ankaralıları bekliyor

Bolu Tanıtım Günleri Başkentlilerin yoğun ilgisiyle başladı. Başkent’e konuşan Bolu Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Ramazan Yaman, “Ankara’daki Boluluları bir araya getirmek Bolumuzu tanıtmak için bu etkinlik düzenlendik. Bolu biliyorsunuz Ankara ile İstanbul arasında şirin ve tabiatın kalbi olan bir yer. Ankara ve İstanbulluların Bolu’yu, Yedigöller’i, Abant’ı, Gerede’si ve sayamadığım birçok güzellikleriyle muhteşem doğasıyla ve lezzetli yemekleriyle insanları karşılayacak bir il.” dedi.

Bolu Tanıtım Günleri’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Ankaralıların da yoğun ilgi gösterdiği törende 100 aşçının yardımıyla 120 metre uzunluğunda mangal yakılarak tam 5 bin tavuk pişirildi. Etkinliğe dair Başkent’e konuşan Bolu Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Ramazan Yaman, Bolu Tanıtım Günleri’nde Ankara’da gayrı resmi 250 bin resmi olarak 100 bin Bolulu yaşıyor. Ankara’daki Boluluları bir araya getirmek Bolumuzu tanıtmak için bu etkinlik düzenlendik. Bolu biliyorsunuz Ankara ile İstanbul arasında şirin ve tabiatın kalbi olan bir yer ve yine Ankaralıların, İstanbulluların yakınında Yedigöller’i, Abant’ı, Gerede’si bunun yanında sayamadığım birçok güzellikleriyle bir günde gezip görebileceği muhteşem doğasıyla ve lezzetli yemekleriyle karşılayan bir ilimiz. Örneğin, Ankaralılar da Gerede Akut Dağı’nda Esentepe’de veya Yeniçağ’da gölün kenarında piknik yapıp evlerine dönebilirler. Biz de bu güzellikleri sizlerin aracılığıyla Ankaralılara tanıtmak için bu etkinliği düzenledik. Pazar günü akşama kadar biz buradayız Ankaralıları da bekleriz.” diye konuştu.  

Bolu Aşçılarından Arif İşeri de Başkent’e yaptığı açıklamada, “Bugün Bolu Tanıtım Günlerine geldik. Mengen Aşçılık Lisesi, Pazarköy Aşçılık Lisesi, Bolu Aşçılık Lisesi olmak üzere aşçılık okulundan öğrencilerimizle birlikte 100 aşçı burada. Etkinlikte 5 bin kalça şiş tavuk pişirdik. Bu bir rekordur. Bunun yanında keşli erişte Mengen mantarlı böreği, siyez bulgurundan Mengen Pilavı pişirerek Ankaralılara ikram ettik. Bunun yanında bizim un helvamız da meşhurdur onu da pişirip katılımcılara ikram ettik. Güzel bir açılış oldu. Tüm Ankaralıları Pazar gününe kadar bekleriz.” ifadelerinde bulundu.

AÇILIŞTA ÖNEMLİ İSİMLER

Törenin açılışında konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki aldı. Tiryaki, Bolu Tanıtım Günlerinin Ankara’da büyük bir ilgi gördüğünü belirterek “Türkiye'deki birçok şehir tanıtım günlerini Altındağ'da, bu büyük mekânda gerçekleştiriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde burayı biraz daha zenginleştireceğiz. Bir hemşeriniz olarak, Bolu Tanıtım Günleri’nin burada yapılmasından duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak isterim. Bolu’nun kültürünün ve lezzetlerinin tanıtımına katkı sağlamak bizler için büyük bir gurur kaynağı. Elimizden geldiği kadar bu organizasyona destek vermeye gayret ettik. Ankara'da yaşayan milyonlarca insanı da Bolu Tanıtım Günleri'nde buraya bekliyoruz.” diye konuştu. Bolu Milletvekili Türker Ateş de, organizasyonun gelecekte de devam etmesi dileğinde bulunarak, “Bolu Tanıtım Günleri, Bolu’nun öznesi olduğu çok değerli bir girişimdir. Uzun yıllar Ticaret ve Sanayi Odası’nda görev yaptım ama Ankara’da böyle bir girişimi gerçekleştirememiştik. Ancak şimdi görüyorum ki inanılmaz bir katılım var. Bolu buraya gönlünü koymuş ve Ankara’daki Bolulular da burada. Umut ediyorum ki Bolu Tanıtım Günleri sürdürülebilir bir etkinlik olur ve devam eder. Hep birlikte Bolu’muzu daha geniş kitlelere tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

BOLUNUN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK

Bolu Milletvekili İsmail Akgül, etkinliğin Bolu'nun tanıtımı için önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Doğasıyla, güzelliğiyle, coğrafyasıyla her zaman örnek gösterilen bir şehiriz. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam eder ve önümüzdeki dönemlerde daha da kapsamlı bir şekilde Bolu ilimizi tanıtmaya devam ederiz.”

Bolu Valisi Abdülaziz Aydın da “Bu tür tanıtım günlerinin iki önemli faydası bulunuyor. İlki, Bolu’ya nispeten yakın olan Ankara’da yaşayan ve memleket hasreti çeken Bolulu hemşerilerimizin bu hasretlerini giderebilmesidir. İkinci olarak ise Bolu’yu merak eden, görmek isteyen vatandaşlarımıza bir davet niteliği taşımasıdır. Bugün burada, Bolu’nun tarihi, kültürel ve sosyal değerlerinin sergilendiği bu ortamda, tüm Ankara’daki dostlarımıza Bolu’ya bir davette bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ise Bolu'ya yapılan yatırımlardan bahsederek, şehrin sanayi ve ticaret alanında büyük bir sıçrama kaydettiğini belirtti.

Etkinlik boyunca Bolu’nun doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri ve kültürel zenginlikleri ziyaretçilere tanıtıldı. Bolu’nun aşçıları tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yemekler, katılımcılara ikram edildi. Bunun yanı sıra, bölgenin önemli turizm potansiyeli de çeşitli stantlarla tanıtıldı.