Özel Haber

Başkentte Roma'nın su yolları ve seramikleri canlanıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Can Suyu (Aqua Vitae): Roma'nın Su Yolları ve Seramikleri Atölye Çalışması ile başkentliler, Roma dönemine ait su yollarını ve seramik yapımının inceliklerini keşfediyor.

Başkent Üniversitesi ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) iş birliğiyle düzenlenen Can Suyu (Aqua Vitae): Roma’nın Su Yolları ve Seramikleri Atölye Çalışması projesi, Ankara'nın en önemli tarih ve kültür noktalarından Roma Hamamı’nda başladı.

Koordinatörlüğünü Süleyman Dodi Dündar'ın üstlendiği projede, 8 sanatçı atölye çalışmalarıyla katılımcılara dönemin su kapları ve seramik üretim tekniklerini tanıtırken aynı zamanda Roma’nın su yollarından ilham alınarak üretilen eserlerle, geçmişin izlerini modern sanatla buluşturuyor.

Roma su kültürünü Roma Hamamı’nın eşsiz atmosferinde keşfetmek isteyen sanatseverler 29 Eylül tarihine kadar her gün saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasındaCan Suyu (Aqua Vitae): Roma'nın Su Yolları ve Seramikleri Atölye Çalışması’na katılabilecek.

“ELİ ÇAMURA DEĞMEMİŞ İNSANLARA ÇAMURU TANITIYORUZ”

Seramik sanatçısı Sibel Hepsayar, Can Suyu (Aqua Vitae): Roma'nın Su Yolları ve Seramikleri Atölye Çalışması projesi kapsamında düzenlediği atölye çalışmalarıyla katılımcılara Roma dönemi mühendisliğinin inceliklerini aktarıyor. Hepsayar, atölyelerde yalnızca bu tarihi döneme dair bilgiler vermekle kalmıyor, aynı zamanda katılımcılara çamurdan sikke basımının detaylarını öğretiyor. “Atölye çalışmalarımızda, Roma dönemi mühendisliğinden bahsediyoruz ve eli hiç çamura değmemiş insanlara çamuru tanıtıyoruz” diyen Hepsayar, Roma Hamamı’nın olağanüstü bir mühendislik başarısı olduğunu da vurguluyor.

CAN SUYU (AQUA VITAE): ROMA'NIN SU YOLLARI VE SERAMİKLERİ ATÖLYE ÇALIŞMASI'NDAN KARELER