6 Şubat depremlerinin yıktığı Maraş’ta aktif görev almış tamamı gönüllü üyeler tarafından Ankara’da kurulan DEAK Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği,  ekibini güçlendirmek adına Ayaş’ta yoğun bir eğitim kampı gerçekleştirdi. Kamp boyunca, operasyon ekibi doğada hayatta kalma, harita ve pusula kullanımı gibi hayati konularda kapsamlı eğitimler aldı. 

Eğitmenler Ali Ergin ve Ferhat Kaya, doğa şartlarında hayatta kalma ve yön bulma tekniklerini uygulamalı olarak ekip üyelerine aktarırken medikal ekipten Özge Mucur, afet medikal ve ilk yardım konularında detaylı eğitimler vererek ekip üyelerinin bu alandaki bilgi ve becerilerini güçlendirdi.

Ali Ergin, harita okuma, yön tayin etme ve pusula kullanımı konularında ekip üyelerine kritik bilgiler sunarken; Ferhat Kaya liderliğinde doğada kayıp arama kurtarma, iple erişim ve hayatta kalma teknikleri üzerine eğitimler gerçekleştirildi. Bu eğitimler, ekibin arama kurtarma operasyonlarında daha hızlı ve etkili bir şekilde hareket edebilme kapasitelerini artırdı.

Eğitim kampı hakkında değerlendirmelerde bulunan DEAK Başkanı Umut Kuzey, “Bu tür eğitimlerle ekip üyelerimizin yetkinliğini artırmayı ve olası afet durumlarında en etkin biçimde müdahalelerde bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi