Profesyonel voleybol kariyerine Ziraat Bankkart’ta başlayan, sırasıyla Galatasaray HDI Sigorta, Fenerbahçe Parolapara formalarını terleten ve bu sezon yuvası olan Ziraat Bankkart’ta dönen Vahit Emre Savaş ile sezon öncesi çalışmaları, yeni sezon hedefleri, aile hayatı ve Ankara’yı konuştuk.

“HER ŞEY İYİ OLACAK”

Bu sezon kariyerinde ikinci kez Ziraat Bankası forması giyecek olan savaş, sezon öncesi çalışmalarının oldukça yoğun geçtiğini belirterek, "Şu anda çalışmalar bayağı yoğun geçiyor. Mustafa abi bizi biraz zorluyor ama bunun iyi sonuçlar getireceğine inanıyorum" dedi. Takım olarak güçlü bir aile yapısının kurulduğunda bu durumun saha içine de yansıyacağını ve başarıyı da beraberinde getireceğini ifade eden Savaş, "Umarım her şey iyi olacak" diye konuştu.

Vahit4

“MAÇ ÖNCESİ RİTÜELİM: KAFA DİNLEMEK VE RAHATLAMAK”

Maç öncesi stresi ile başa çıkma yöntemi hakkında bilgiler veren Savaş, "Maçtan önce dışarı çıkıp kendi başıma kafa dinliyorum, müzik dinleyerek kafamı boşaltıyorum. Sonrasında takımla bir araya gelip eğleniyor ve maça geçiyoruz" dedi. Stresle başa çıkmak için çok fazla düşünmemeye çalıştığını belirten Savaş, "Çok düşündüğüm zamanlarda kötü performans sergiliyorum, bu yüzden rahat olmayı tercih ediyorum, kariyerim boyunca da böyleydi” ifadelerini kullandı.

Vahit1-1

“EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM”

Yoğun antrenman programı ve aile yaşamı arasındaki dengeyi kurma sürecinde eşinin büyük destekçisi olduğunu ifade eden Savaş, "Evde bir bebeğimiz var ve bu süreç oldukça yorucu. Eşim Tuğçe, antrenmanlarım sonrasında dinlenmemi sağlamak için büyük bir fedakarlık gösteriyor. Ev işlerini de üstlenerek bana yardımcı oluyor. Haftada beş gün antrenman yapıyoruz, iki gün boş geçiyoruz. Bu günlerde eşimi dinlendirmek için kızım Aden’le vakit geçiriyorum” diye konuştu. 

Deplasman haftalarında kızı Aden’e duyduğu özlemi de dile getiren Savaş, "Deplasmandan döndüğümde bebeğimiz uyumuş oluyor. İki gün bile ayrı kalmak beni etkiliyor. Şu anda on aylık ve hiçbir anını kaçırmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

“ANKARA’DA İMKANLAR ESKİYE GÖRE ÇOK DAHA İYİ”

Bir sporcu olarak Ankara hakkında görüşlerini paylaşan Savaş, “Ben Ankaralıyım ve voleybola bu kulüpte başladım. şimdi tekrar buradayım. Önceden Ankara'da voleybol imkanları sınırlıydı, genelde İstanbul'da daha fazla imkan vardı. Ancak şimdi Ankara'da da bu imkanlar oldukça gelişti. Özellikle sakatlık tedavisi açısından. Örneğin bir sakatlık geçirdiğimizde iyi doktorlar İstanbul’da oluyordu. Ama artık Ankara’da da çok iyi hocalar var. Burada kendi doktorumuz Savaş Kudaş var. Bu anlamda eskiden İstanbul ve Ankara arasında bir farklılık görüyordum. Ama şu anda burada doktorlar ve imkanlar daha fazla” dedi. 

“TARAFTARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN” 

Ziraat Bankkart taraftarının bambaşka bir seviyede olduğunu ve bu durumun başarıyla da odaklı olduğunu ifade eden Savaş, “Hem takım hem de kişiler için taraftar her zaman netice ve güçtür. Bence yeni sezon çok güzel geçecek. Bizleri yalnız bırakmasınlar” diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi