Ekonominin gidişatı karşısında pandemi gerçeği jet hızıyla bir kenara itildi… Memleket bir günde ki hala resmi açıklamalarda bile günlük 20'nin üzerinde Covid-19 nedeniyle ölüm vakaları varken… Biz bir anda jet iyileşme gösterdik ve de jet normalleştik! Üç ay içerde mahkum olup bir gecede pandemiyi bitirdik… Vesselam…

Hadi yönetenler bilime karşı pandemi sürecinden jet hızıyla çıkmamızı uygun gördü… Peki milletin bu duruma uyumuna ne demeli?

Başkent'in merkezinde Kızılay'da durumu gözlemlemek için yaklaşık 3 saat dolaştım maske, kolonya tedbirlerimi alarak… Gördüğüm tablo beni utandırdı… Meğer anormal olan benmişim ya! Bunu derinden hissettirdi gördüklerim… Fırlatıp, atasım geldi maskeyi… Boşuna boğuluyorum maske tedbiri yapacağım diye… Ne gereksiz bir hassasiyet benim yaptığım!

Sağımda solumda yürüyen maskesiz insanlar… Ya da burnunu dışarıda bırakıp sözde maskeli görünenler… Sigarasını rahat rahat çekip ortalığa savuranlar… Lokantalarda oturmuş sohbetini edip, yemeğini bekleyenler, yiyenler… Dükkanlara girip çıkanlar… Ayakkabı, terlik deneyenler… El ele, sarmaş dolaş olanlar… Sokakta simit satanlar ve de simidini alanlar… Ne Covid-19'dan ölen sağlıkçılar, ne de diğerleri hepsi hafızalardan silinmiş gitmiş görünün o ki…

Bir gün önce toplu taşımada yüzde 50 kapasite ile taşıma koşulu varken, ertesi gün jet normaliz… Dolmuşta ayakta yolcu süreci de başlamış… Jet normalleşmemiz ile ilgili başka dikkat çeken konular da var elbette… Mesela 65 yaş üstü hala içerde tutuluyor… 18 yaş altı için de keza durum öyle… Bu noktada Kızılay'da gözlemlediğim o tedbirsiz insanların yaşadıkları evlerdeki 18 yaş altı ve 65 yaş üstü aile fertlerinin nasıl korundukları ciddi bir açıklama gerektiriyor… Oldu olacak 18 yaş altı ve 65 yaş üstünü de jet normalleştirin gitsin… O insanların günahı ne? Ekonomi daha hızlı kurtulur belki!

Diğer bir önemli husus ise milleti jet normalleştirerek sokağa dökerken Saray'da sıkılaştırılan Covid-19 tedbirleri… Madem her şey çok normal ise Saray'ın tedbirleri niye artırıldı bu süreçte?

Jet normalleşme tarihi 1 Haziran… Dananın kuyruğu 14 Haziran'da kopacak… Çok uzağa gitmeye gerek yok yanı başımızdaki İran'a kafamızı çevirip bir bakmak yeterli olacaktır jet normalleşmenin memlekete neye mal olacağını anlamak için…

Kimse bu işin hasarını öyle kredi paketleri ile kapanacağı hayalini de kurmamalı…

Henüz her gün bine yakın pozitif vaka tespiti, 20'li rakamlarda ölümler varken, milleti sokaklara çıkartmak; ekonomideki çıkmazın üstünü örtmeye yönelik normalleşme değil sadece ve sadece jet anormalleşme hareketidir!