Türk voleybol tarihine ışık tutmak ve elde edilen önemli başarıları gelecek nesillere aktarmak amacıyla TVF Merkez Kampüsü içerisinde kurulan Voleybol Müzesi, U20 ve U16 Milli Takımları’’nın Avrupa ve Balkan zaferlerinin sembolü olan kupaları envanterine kattı. 

GENÇ SULTANLAR AVRUPA VE BALKANLARIN EN BÜYÜĞÜ OLDU

U20 Kadın Voleybol Milli Takımı, geride bıraktığımız yaz sezonunda rüya gibi bir performans sergiledi. 

20-24 Temmuz 2024 tarihleri arasında Arnavutluk’ta düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda namağlup bir şekilde şampiyonluk kupasını göğe kaldıran Ay-Yıldızlılar, 5-18 Ağustos 2024 tarihlerinde Bulgaristan ve İrlanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da aynı başarıyı gösterdi.

Grubunu namağlup lider olarak tamamlayıp yarı finale yükselen milliler, Polonya’yı eleyerek finalde İtalya ile karşılaştı. Nefes kesen bir mücadelenin ardından karar setinde İtalya’yı da mağlup eden Genç Sultanlar, Avrupa Şampiyonu olarak Türk halkına unutulmaz bir zafer yaşattı.

GELECEĞİN SULTANLARI BALKANLARDA FIRTINA GİBİ ESTİ

Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda mücadele eden U16 Kadın Voleybol Milli Takımı, oynadığı dört maçın tamamını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 

Şampiyonanın son maçında ev sahibi Bulgaristan'ı 3-2 mağlup ederek kupaya uzanan Geleceğin Sultanları, Türk voleybolunun geleceğinin ne kadar parlak olduğunu bir kez daha gösterdi.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi