Terminatörler iş başında… Memlekette ne varsa yok etmeye karar vermişler; bunun için tam mesai yapıyorlar. Derin bir haz duyarak, ellerinde bulundurdukları gücün verdiği sarhoşlukla, muktedir olmanın azgın cesaretiyle yakıp yıkıyorlar.
Moğol istilası gibi… Ya da çekirge istilası gibi…  
İnsanlık var oldukça anılacakları merhametsizlikleri, acımasızlıkları, hiçbir kural, değer tanımayışları ile ruhumuzu da bedenimizi de sistematik olarak öldürüyorlar. Nazım Hikmet, sanki bu günleri görerek dizelerini yazmış. “Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim” der o meşhur şiirinde. “(…) akar suyun
meyve çağında ağacın/ serpilip gelişen hayatın düşmanı.” “Sana düşman, bana düşman/ düşünen insana düşman” dizeleriyle devam eder şiir.
Nitekim, sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa yürürlüğe girdi ve katliam haberleri de gelmeye başladı. AKP’li Niğde Belediyesi’nin hayvan bakımevindeki köpeklerin enjeksiyon yöntemiyle 'uyutularak' toplu mezarlara gömüldüğü ortaya çıktı. Biliyoruz ki, devamı gelecek.
Bu acımasızlık, bu vahşet karşısında değil insan taş bile ağlar ama katliam yasasına onay veren milletvekilleri kahkaha atarak poz verebildiler; hatta itlaf işini de bir fırsata çevirmiş gibiler.
Son günlerde medyaya düşen haberler dehşet verici... Kurucuları arasında eski Tarım ve Orman Bakanı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin olduğu  Newbridge şirketinin sokak hayvanlarını öldürecek olan ilacı getirteceği iddia ediliyor.  Başka AKP’liler de var. Şirkette CEO olarak eski AKP’li Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun, CEO Yardımcısı eski AKP Milletvekili Nevzat Pakdil ve Yönetim Kurulu üyesi eski AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan yer alıyor. İddialarla ilgili olarak Kirişci, “Bakan olduğum gün bu şirketle ilişkimizi sonlandırdık. Başka bir görevi yokken bir şirketin ortağı olmak bu ülkede ne zaman suç oldu” diyor.
Açıklama hiç inandırıcı değil; ayrıca şu anda bakanlık koltuğunda da oturmuyor. Kaldı ki, şirketle ilişkisini görevi sırasında bitirse bile bunun formalite icabı olduğunu herkes bilir; menfaat ilişkileri hiç kesintiye uğramaz, olduğu gibi devam eder.
Sokak hayvanlarının katledilmesine karşı çıkan çevrelerin mama lobisi tarafından yönlendirildiği iddiası gündeme getirildi hep. Henüz yalanlanmayan, hiçbir açıklama dahi yapılmayan iddialara bakılırsa köpeklerin insanlara saldırdığı kimi görüntülerin iktidar yanlısı trol ordusu tarafından sürekli sosyal medyada paylaşılması, katliam yasasına kamuoyunun rızasını sağlamak içinmiş.
Çünkü, yasayı çıkaranlar ile zehri satanlar aynı çevrenin üyesi…

Demek ki, sokak hayvanlarının katledilmesi konusundaki ısrar, zehir ticaretinden kaynaklanıyor. Milyonlarca köpeğin katledilmesinde kullanılacak zehir bu firmadan alınacak ve ölüm tacirleri servetlerine servet katacaklar.
Ne kadar çok ölüm o kadar çok para…
Ülkenin dağına, taşına, kurduna kuşuna, ağacına insanına, kedisine köpeğine düşman bu zümre, yaşatmak değil yok etmek üzerinden kendini var edebiliyor ancak. Dereleri yok eden enerji şirketleri, ormanları katleden inşaat lobisi hep bu çevreye dahil.
Anlayacağınız mama lobisi değil zehir lobisi işin içinde.
Katlettiğiniz her bir canın laneti üzerinize gele…
Evinize şivan düşe…