Ankara Kültür Yolu Festivali bu yıl da birbirinden renkli sergilere ev sahipliği yaptı. Onlardan biri de özel bireylerin hazırladığı Ankara temalı sergiydi.
Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev yapan resim öğretmeni Ayşe Sever, özel bireylerin rehabilitasyonu için  çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Merkezde 800'e yakın özel bireyler olduğunu belirten Sever, atölyelerinde çalışacak 176 bireyle çalışma yaptıklarını dile getirdi ve şunları ifade etti: "Bu öğrencilerim; eğitilebilir, öğretilebilir bireylerden oluşuyor. Çünkü atölyede bireyin gelebilmesi için ifade ediciliğinin olması gerekiyor.  Aynı zamanda öz bakım becerilerini kazanmış olması, bağımsız hareket edebiliyor olması lazım."

 ESERLERDE ANKARA SEMBOLLERİ

 Ankara Kültür Yolu Festivali'ne 'Ankara' temasıyla katıldıklarını belirten Sever, yaptıkları eserlerde Ankara'yı anlatan sembollere yer verdiklerini ifade etti: "Hepsinde Ankara temasını, Ankara sembollerini göreceksiniz. Ankara keçisi,  Ankara kedisi...Ankara'yı ne çağrıştırıyor ise biz onları yaptık.

 ANKARA KALESİNDEN KOCATEPE CAMİİNE

Festivale her yıl katidiklarini belirten Sever, bu yıl temalı eserlerle yer aldıklarını aktardi. Özel bireylerin yaptıkları eserlerde Ankara Kalesi'nden,  Kocatepe Camii'ne kadar birçok Ankara sembolünü görmek mümkün.

Ato Sergi̇ 9

Ato Sergi̇ 4

FOTOĞRAF: MUHAMMED ALİ YAHŞİ 

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI