Geçtiğimiz günlerde Japon bilim insanı Dr. Miyazaki, kedilerin yaşlandıklarında büyük bir oranda böbrekleri ile ilgili hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini belirtti. Bunun üzerine böbreklerinin neden kolaylıkla hasar gördüğünü anlamak için bir araştırma yapmaya karar veren Dr. Miyazaki, kedilerin böbreklerinde AIM adlı proteinin olmadığını keşfetti. 

Bu proteinin eksikliği sebebiyle kedilerin böbreklerinin işlevinin oldukça azaldığı, çeşitli hastalıklara sebep olduğu saptandı. Henüz laboratuvarda deneme aşamasında olan bir ilaç geliştirdiklerinden bahseden doktor, kedilerin ömrünün belki iki katına çıkabileceğinden bahsetti. 

Bu önemli buluş patili dostlarımız için oldukça hayati bir gelişmeye sebep olacaktır. Ben de yıllar önce sevgili patili dostum, Thumper'ı böbrek yetmezliği sebebiyle kaybetmiştim ve ne yazık ki hastalığına ilişkin piyasada etkili bir ilaç bulamamıştık. Bilim, çaresizliğin önündeki en büyük kalkan kesinlikle. Dilerim hayvan hastalıklarına yönelik buluşlar hızla artar. 

Bahsedilen ilacın ise 2025 yılında piyasaya sunulacağı tahmin ediliyor. 9 canlı dostlarımız artık sonunda 18 canlı olabilecekler! Bunun haricinde özellikle kedilerin sıvı tüketimi ne yazık ki oldukça az, suyu daha çok içmeleri için kesinlikle bir motivasyona ihtiyaçları var. 

Sadece evdeki dostlarımız değil aynı zamanda sokaktaki dostlarımız için de bir hatırlatma yapmak isterim. Sıcak yaz günleri yaklaşıyor, lütfen bir kap suyu onlardan esirgemeyin. 

Musmutlu haftalar diliyorum...