Gün geçtikçe internetlerimiz yavaşlıyor mu yoksa tahammülümün son noktasına mı gelmiş bulunmaktayım inanın bilemiyorum. Bu yavaşlık da artık normalimiz oldu gibi.

Özellikle internet üzerinden bir arama yaptığınızda, görüntülü veya normal aramalarda inanılmaz bir yavaşlık var. Bu altyapı sorununu çoktan Covid-19 döneminde çözmüş olmamız gerekiyordu diye düşünüyorum. Evden çalışan insanların sayısı gün geçtikçe artıyor, internetse bir ekmek gibi, su gibi artık ihtiyaç bunu da tartışmıyoruz. Öyleyse neden bu kadar yavaş?

Japonya geçtiğimiz günlerde internet hız rekorunu kırarak bu hızı 402.000.000 Megabit'e çıkardı. Merak etmeyiniz ben de bu terimlere oldukça yabancıyım, ancak verilere göre ülkemizdeki internet hızından tam 8 milyon kat daha hızlı. 

Normalde özelleştirmelerin mantığının altında halka daha ucuz ve güzel hizmet sunmanın yattığı propagandası bizlere yıllardır yapılıyor. Özel şirketlere tonla para ödeyip bu kadar yavaş internete sahip olmamız hayat kalitemizi düşüren bir başka konu şüphesiz... Üstelik gerçekten diğer ülkelerde kura rağmen bile kıyasladığımızda kullandığımız internet çok pahalı. Paranla rezil olmak, dedikleri şey bu olsa gerek...

Rahatsızlığımızı sadece abonesi olduğumuz yerlere bildirmemizin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle devlete de bu konuyla ilgili şikayet dilekçeleri yazılmalı. Çünkü çok daha iyi bir hayatı hakediyoruz...