Gençlerbirliği bir garip dönem yaşıyor.

2,5 yılda gerçekleştirdiği tam 6 genel kuruldan 5’inden çıkan Başkan Niyazi Akdaş, kurtuluş olarak gördüğü şirketleşme kararının alınacağı 7.kongreyi yeterli çoğunluğu sağlayamadığı gerekçesiyle yapılamadığı için istifa ederek takımı kaderiyle baş başa bıraktı. Ancak yönetim, takıma sahip çıkarak içinde bulunduğu maddi sorunları gidermek amacıyla Divan Kurulunu da bilgilendirerek yoğun bir çalışma içine girdi. Eğer arayış olumlu sonuçlanırsa, içinden bir başkan seçilerek sezon sonuna kadar göreve devam edilecek, Aksi takdirde yeniden genel kurul kararı alınacak.

Yönetimsel kriz devam ededursun futbol takımı başta Teknik Direktör Sinan Kaloğlu olmak üzere futbolcularıyla birlikte kulaklarını kapatıp işlerine odaklanmış durumdalar.

Başkent’in 100 yıllık koca çınarı, ligin 2.devresine çok güzel bir başlangıçla Ümraniye ve Sakaryaspor’dan 4 puan çıkararak yeniden play-off potasına girme başarısını gösterdikleri gibi, mucizevi bir sonuçla Kayserispor’u hem de kendi evinde yenerek Ziraat Türkiye Kupasından son 16’da mücadele etme hakkını kazandılar.

Zaten Sinan Kaloğlu, yaşamı boyunca unutamayacağı dolayısıyla da kendisi için son derece önemli bir deneyim kazandığı olağanüstü bir teknik patronluk dönemi geçirmektedir. Görev yaptığı süre içinde sadece teknik adamlık değil aynı zamanda Gençlerbirliği kadrosunu yönetimin sorunlarından uzak tutmayı başarıp sadece futbola kanalize etmeyi zağmadı. Aynı zamanda maddi sorunlar yüzünden kaybettiği futbolcuların yerini de daha az maliyetle doldurmaya çalıştı.  Sinan Hoca, bu kadar sıkıntıya karşın takımına sahip çıkmasıyla kırmızı-siyahlılar için bir şans olduğunu da göstermiş oldu.

Maça gelecek olursak, Ankaralıların yakından tanıdığı İsmet Taşdemir yönetimindeki Bodrumspor, Süper Lige çıkma inancını inatla sürdürüyor. Her ne kadar lider Eyüpspor zirvedeki yerini neredeyse garanti altına almaya doğru gitme konumuna gelse de direkt olarak çıkacak 2’cilik için umudunu sürdürmek için bu maçtan mutlak 3 puan çıkarmak amacındaydı. Gençlerbirliği de zorlu maraton buyunca ilk 2 maçta olduğu gibi karşılaştığı her rakibinden 4’er puan çıkarabilmek amacındaydı. Bu isteğine Ümraniye ve Sakarya karşısında ulaşmıştı

Ev sahibi ekip ilk yarı boyunca topa %61 oranında sahip olarak daha baskılı bir görüntü verseler de etkili olan ve net pozisyon bulan taraf Gençlerbirliği oldu. Daha 4.dakikada çok net pozisyon bulan Başkent ekibi neredeyse maça 1-0 önde başlayacaktı. Mustaphaa Yatabare, kaleci Sousa’ya yaptığı baskıyla topu kaptı ve boş kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak, yan direğe takıldı.

Daha sonraki dakikalarda ise kırmızı-siyahlılar Aosman ve Amilton’un vuruşlarından sonuç alamadı.

Gençler, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi 2.devrenin hemen başında mutlak bir golden oldu. 48’de Amilton, Üzeyir’den sıyrılarak kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak Kaptan Erkan yetişerek tehlikeyi topu kornere atarak önledi. 10 dakika sonra Furkan’ın attığı gol, yapılan VAR incelemesinde pozisyon başlangıcında Musah’un Akabueze’ye yaptığı faul nedeniyle iptal edildi.

Dudağı yarılan Akabueze’nin yerine 67’de yeni transfer Jimmy Durmaz’ın girmesiyle ofansta rakibine üstünlük sağlamanın etkisiyle savunma güvenliğini elden bırakan Gençlerbirliği, bunun cezasını 90+7’de Bodrum’dan puansız dönmekle çekti. Kenan’ın topu savunmanın arkasına koşu atan süratli bir futbolcu olan Hagi Osman ile buluşturdu. Hızla rakip ceza alanına giren bu futbolcunun çaprazdan vuruşuna Orkun müdahale edemeyince topu ağlarında gördü.

Bodrumspor karşısındaki etkili oyununun karşılığını skora yansıtamayan Gençlerbirliği, resmen “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak” atasözündeki gibi sahip olduğu değerli bir puandan olmanın örneğini sergilemiş oldu.