Basit tanımı ile güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında veri toplayıp, araştırıp, arşivleyip olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişi olan gazeteci, günümüzde bir çok meslek dalında olduğu gibi yeterli değeri görmeyerek ve asgari ücret ya da bu ücrete yakın rakamlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Günümüz koşullarında iş bulması bile neredeyse mucizelere bağlı olan gazeteci, iş bulduğu takdirde ise çalıştığı kurum tarafından ekipman desteği sağlanmadığında kendi ekipmanlarını satın almak zorunda kalıyor. Ortalama 20 bin Türk Lirası maaş alan bir gazeteci, en düşük fiyattan bir dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi almak isterse toplamda 31 bin 500 Türk Lirası’nı gözden çıkarması gerekiyor.

EN UCUZ DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR 13 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

En çok tercih edilen teknoloji markette en ucuz dizüstü bilgisayar 13 bin liradan başlarken bu fiyat, bilgisayarın teknik donanımına göre 230 bin liraya kadar çıkıyor. 

FOTOĞRAF MAKİNELERİ EL YAKIYOR

Gazetecinin olmazsa olmazı fotoğraf makineleri el yakıyor. Başlangıç seviyesi bir fotoğraf makinesi aynı teknoloji markette 18 bin 500 liradan satılırken, özellikle spor branşında kullanılan fotoğraf makineleri ve lens takımı 500 bin lirayı aşabiliyor.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi