2024-2025 sezonunda başkent temsilcisi olarak Vodafone Sultanlar Ligi'nde mücadele edecek olan Zeren Spor, Sırp baş antrenör Stevan Ljubičić’in önderliğinde Ziraat Bankkart Voleybol Salonu’nda hazırlıklarını sürdürüyor. 

Hem deneyimli hem de genç oyunculardan oluşan kadrosuyla sezona iddialı bir başlangıç yapmayı hedefleyen Mor-beyazlıların baş antrenörü Stevan Ljubičić ve deneyimli İtalyan pasörü Ofelia Malinov ile sezon öncesi hazırlıkları, takımın yeni sezondaki hedefleri ve Ankara üzerine konuştuk.

“BURADA BULUNMAKTAN BÜYÜK BİR MUTLULUK VE GURUR DUYUYORUM”

Zeren Spor’da bulunmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirten baş antrenör Stevan Ljubičić, “Voleybol dünyasında yer alan herkes için olduğu gibi, benim için de Sultanlar Ligi'nin bir parçası olmak son derece özel bir ayrıcalık. Bu his, birlikte çalıştığım tüm oyuncular ve teknik ekip için de geçerli” dedi. 

Yeni sezon hazırlıklarına iki hafta önce başladıklarını ifade eden Ljubičić, “Tamamen yeni bir takım ve genç bir kulüp olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANMAK İÇİN TÜM GEREKLİ İMKANLARA SAHİBİZ”

Antrenman koşulları ve tesisler hakkında değerlendirmelerde bulunan Ljubičić, “Şu anda başkentteki bu harika voleybol salonunda çalışıyoruz. Sadece voleybol salonu değil, buradaki her şey en üst düzeyde. Kendimizi en iyi şekilde hazırlayabilmek için tüm gerekli imkanlara sahibiz ve bu olanakları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Gerçekten mükemmel koşullara sahibiz” ifadelerini kullandı.

“ANKARA’YA ALIŞMAK ZOR OLMADI”

‘Ankara’ya adapte olabildiniz mi?’ sorusunu yanıtlayan Ljubičić, “ Balkanlar'dan geliyorum ve buradaki insanların bana oldukça tanıdık geldiğini söylemeliyim. Türklerle birçok ortak geleneğimiz de var. Aileye verilen değer ve birlikte vakit geçirmekten duyulan keyif, bizim kültürümüzle büyük benzerlikler taşıyor. Bu yüzden Ankara’daki hayata alışmak, hem benim hem de takım arkadaşlarım için hiç zor olmadı. 

Türk oyuncularımız harika ev sahipliği yaptılar ve sadece onlar değil, teknik ekip de bize her konuda büyük destek sağladı. Ankara, büyük bir şehir olmasına rağmen burada yaşamayı çok sevdim” dedi

Ankara’da ilk olarak Gölbaşı’nı ziyaret ettiğini ve gölde tekne turu yaptığını yaptığını söyleyen deneyimli baş antrenör, “Önümüzdeki günlerde Ankara Kalesi'ni de ziyaret etmeyi ve Ankara’nın tarihi ile ilgili şeyler öğrenmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

“U20 MİLLİ TAKIMI’NIN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU HEPİMİZE GURUR VERDİ”

İtalya’yı finalde 3-2 mağlup ederek 20 Yaş Altı Avrupa Voleybol Şampiyonu olan U20 Milli Takımı’nı tebrik eden baş antrenör, “Son Avrupa Şampiyonası'nda kazandıkları büyük başarı, kulüp olarak hepimize gurur verdi. Bu genç yeteneklerin gelecekte daha da gelişerek A Milli Takım'da önemli roller üstleneceklerine ve bu olağanüstü başarıları sürdüreceklerine inanıyorum” dedi.

“OYUNUMUZA ODAKLANMAK VE HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye’de ilk yılı olduğunu belirten ve Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden İtalyan pasör Ofelia Malinov, “Birbirimizi daha yakından tanıyor ve antrenmanlarda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Oyunumuza odaklanmak ve hedeflerimize ulaşmak bizim için çok önemli. Şu anda çalışmaya ve kendimizi iyi hissetmeye odaklanmamız gerekiyor” dedi.

“REKABET ETMEYE KARARLIYIZ”

Takım olarak sürekli gelişimin önemini vurgulayan Malinov, “Güçlü bağlar kurmak ve takım olarak uyum içinde oynamamıza olanak sağlayacak bir sistem oluşturmak için zamana ihtiyacımız var. Bu takımın ne kadar hırslı olduğunu hissediyorum ve ben de en yüksek seviyeye ulaşmayı hedefliyorum. Ligde yer alan güçlü takımların da farkındayız, ancak onlarla rekabet etmeye kararlıyız. Bunun için öncelikle kendimize odaklanmalı ve çok çalışmalıyız.

“ANKARA’YI KEŞFETMEYİ İSTİYORUM”

Daha önce İtalya Milli Takımı ile birlikte  Ankara’ya birçok kez geldiğini ancak yalnızca sahayı ve otelleri görebildiğini söyleyen deneyimli pasör, “Şimdi ise burada kalıp şehri keşfetme şansına sahip olduğum için çok mutluyum; Ankara’yı gerçekten çok beğendim. Şu ana kadar yalnızca ana caddelerini gezme fırsatım oldu. Ama vakit buldukça Ankara’yı daha fazla keşfetmek istiyorum” diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi