İnternete bağımlı olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Ben sıklıkla düşündüm. Üzülmeyin yalnız değiliz, yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünya genelinde oldukça yaygın bir şekilde internet kullanımı artmakta. 

İnsanlığın genelinin internet kullanımı üzerine yapılan bir çalışmada 2023 yılında 1.3 trilyon saatimizi internette geçirdiğimiz keşfedildi. Bu oldukça büyük bir sayı. Her şeyimizi internetten hallettiğimiz bu çağda ise çok da şaşırmamak gerek.

Dil öğrenmeden online çalışmaya, sosyal medya kanallarından takip ettiğimiz ünlülere, banka hesaplarımızdan sevdiğimiz dizilere artık her şeye kolaylıkla internetten ulaşabiliyoruz. Merak etmeyiniz interneti de teknolojiyi de kötülemeyeceğim, bence insanlığın başına gelmiş en büyük mucize...

Yine de kullanım alanlarına dikkat etmek gerekir, yani sosyal medyada harcanan zaman kontrol altında tutulmalıdır. Gerçekten içerikler özellikle son algoritma düzenlemelerinden sonra oldukça dikkat çekici, herkesin zevkine göre özellikle düzenlenen içerikler karşımıza çıkmakta. Buna gerçekten dikkat etmekte fayda var.

Bir diğer yandan teknolojik eşyaların yaydığı ışık gözü yoruyor. Dinlendirici gözlükler kullanmak da ne yazık ki tam anlamıyla bir fayda sağlamıyor. Yine de hiç yoktan iyidir. Göz sağlığınıza dikkat etmeniz için aydınlık ayarlarına dikkat etmeli, arka fonu mümkünse siyah renkte ayarlamalısınız.

Ben şahsen yineliyorum, başımıza gelmiş en güzel mucize. Nasıl kullandığımız ise asıl anahtar! :)