Hepimizin bildiği gibi dönem dönem bazı kavramlar çok ünlü olurlar ve herkes o modayı takip eder. Bu sadece kılık kıyafet için değil aynı zamanda yemek biçimi, yemek saati için de olabilmektedir. Aralıklı oruç ise artık diyete başvuranların olmazsa olmazı. Peki nasıl yapılmaktadır?

Öncelikle felsefesinden bahsedelim: Metabolizmamız yediklerimizi ancak güneş halen parlıyorken sindirebilir, diğer şekilde akşam yediğimiz meyve bile bizde sağlıksız bir kiloya dönüşür. Bu sebeple öğünlerimiz güneşin durumuna göre konumlandırılmalıdır. Yani güneş tepedeyken öğünümüz oldukça sağlam, hemen hemen her  istediğimizi yiyoruz, ancak öğlen 3'ün ardından yavaş yavaş kesip genellikle 6'dan sonra hiçbir şey yenmemektedir.

Akşam uykudan önce yemek yemediğiniz için kalori yakımı hızlanmaktadır, vücut zararlı yağlarını yakabilmektedir. Ben de denedim ve sağlıklı bulduğumu belirtmeliyim. Akşam yemelerinden çok çekiyordum, ve inanın bu bir alışkanlık... Akşam acıkıyorsanız kendinizi akşam yemeğe alıştırmışsınız demektir. Bu durum sağlık açısından ne yazık ki tehlikeli.

Yani efendim özetle, güneşin konumuna göre öğünlerinizi tüketirseniz metabolizmanızın yediklerinizi sağlıklı bir şekilde dönüştürme ihtimali artar, akşam kilo yakımını hızlandırır, zararlı yağlardan kurtulmanıza yardımcı olur.