Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çiğdem Mahallesi'nde bulunan Dışişleri Bakanlığı'na ait 29353 ada, 2 ve 3 parsellerde bulunan 120 bin metrakare arazi 13 Kasım 2023'te Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alındı. Yüzlerce ağacın bulunduğu arazi için Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar planı değişikliği kararı alındı. Çiğdem Mahallesi'nde yapılacak imar değişikliğine karşı bir araya gelen mahalle sakinleri bugün topladığı imzaları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edecek.

40 YILLIK AĞAÇLAR YOK OLMASIN

Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy www.baskentgazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada 30-40 yıllık sedir, badem ve karacam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanın plan hayata geçtiğinde  yok olacağına dikkat çekti. Aksoy bir tek ağacın bile rant uğruna kesilmesine karşı çıktı. Dernek Başkanı Aksoy şunları dile getirdi :  "Kamuya ait olan bu hazine arazisinin konut ve ticari alana dönüştürülmesi haksız menfaat doğurmakta ve tüm şehircilik ilkelerine aykırı bir durum teşkil etmektedir. Bu değişiklik ile bir kamu yararı da görülmemektedir."

Ankara’nın en işlek ana  arterleri üzerinde bulunan arazide ilave yapılaşma ile kent içi ulaşımın olumsuz etkileneceğini dile getiren Aksoy, 'Egzoz ve gürültü kirliliği artacak yeni yapılaşmanın getireceği nüfus artışı kontrol edilemez duruma gelecektir.
Çiğdem Mahallesinin tüm bileşenleri ve mahalle sakinleri olarak bu planın iptaline ve özelleştirme yoluyla satışına karşı her türlü yasal haklarımızı kullanacağız." şeklinde konuştu.

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI