Özel Haber

Ankara'nın 'Karakış' fotoğraf sergisi

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Op. Dr. Uğur Yıldız'ın ‘An-Kara-Kış’ sergisi ATO Congreusium'da açıldı. Ankara'nın tarihine ışık tutan fotoğraflarda bir zamanlar Ankara'daki yoğun kar yağışı dikkat çekiyor.

Op. Dr. Uğur Yıldız 35 yıllık hekim. Kulak Buran Boğaz Uzmanı. Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin Başhekimi. Mesleğinin yanında bir tutkusu daha var: ‘Fotoğraf’


Yıldız bu tutkusunu bir sergiyle gün yüzüne çıkardı. Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında ikinci sergisini açtı. ATO'da bugün açılışı gerçekleşecek olan sergi, Başkentli fotoğraf tutkunlarını Ankara'da tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.


Sergide Uğur Yıldız'in objektifinden çıkan 42 fotoğraf yer alıyor. Ankara'nın tarihi semtlerinden Altındağ bölgesinin yoğunlukta olduğu karelerde,  Ankara'da yaşanan kar yağışı göze çarpıyor. 


"FOTOĞRAFLARDAKİ YERLER ARTIK YOK"

Op. Dr. Uğur Yıldız fotoğraf karelerinde yer alan birçok yerin artık tarihe karıştığını belirterek fotoğrafların belge niteliği taşıdığını ifade ediyor.


"KIŞ FOTOĞRAFI ÇEKMEK ZORDUR"

Kışın fotoğraf çekmenin zorlu olduğunu söyleyen Yıldız çoğu kareyi zor şartlar altında çektiğini aktariyor:"Kocatepe Camii'nden Ankara'daki kar manzarasını çekmek için minareye ciktigim sırada kapı kapandı.

İmamla birlikte saatlerce minarenin şerefesinde kilitli kaldım. Ezan saati geldiğinde hoca ezanı okudu sonra birilerinin yardımıyla çıkabildik. Fotoğraf tutkusu beni çoğu zaman zorlamıştır."


Dr. Uğur Yıldız'ın An-Kara-Kış fotoğraf sergisi ATO Congreusium'da 24 Eylül -29 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Fotoğraf: Muhammed Ali YAHŞİ