Bazı maçlar vardır; kazanmak için iyi analiz, iyi teknik- taktik, iyi oyun gibi futbolu dünyanın en çok izlenir yapan temel özellikler hiçbir zaman gözetilmeden oynanır. Çünkü takım o kadar zor durumdadır ki, kelimenin tam anlamıyla "Hatice'ye değil neticeye bakılır" başka bir deyimle kazanmak için her şey mubahtır... O maçı kazanmak; kafanızı kaldırmak, önünüzü görmek, bir rahat nefes almak için son derece gereklidir... Daha da önemlisi, köprüden önceki son çıkışı kaçırmamak için elzemdir.

İşte Başakşehir karşılaşması Ankaragücü için böylesine hayati bir önem taşımaktaydı... Rakibin kadro yeterliliği ve kalitesine oranla ligdeki konumuyla ters orantılı olmasına karşın Avrupa kupasına katılım için özellikle son haftalarda yükselen form grafiğiyle bir adım öndeydi… Güçlü silahları, sonuca etki edebilen genç yetenekleri ve iyi de bir hocaları var... Açıkçası Ankaragücü gibi böylesine yaşamsal konumda mücadele edenler için arzulanan bir ekip değildi...Nitekim bunu da daha 20.saniyede bulup, Davidson ile değerlendiremediği pozisyonda net bir şekilde gösterdi. Sarı-lacivertliler içinde bulunduğu duruma tam uygun şekilde mücadeleye bir an önce sonuca gitme isteğiyle agresif ve telaşlı başladı. Buldukları pozisyonları da beceriksizlikleri ve yanlış tercihler yüzünden değerlendiremediler. En etkili oldukları atakta da Ali Sowe'nin kafa vuruşunda topun direkten dönmesiydi. Hele ilk yarının uzatma dakikalarında aşırı panik sonucu verdikleri 2 ciddi atakta mutlaka Aleksic'e ve tabi ki tehlikeyi önleyen kaleci Bahadır'a dua etmeyi ihmal etmesinler.

Başkent ekibi, ikici yarıya daha sakin ve panikten uzak başladılar... Oyuna hâkim ve stresten arınmışlardı sanki... Bir de oynadığı son 8 maçta gole hasret kalan, taraftarın umudu ve sevgilisi durumdaki Ali Sowe'un sahneye çıkma isteği depreşince Ankaragücü 10 dakika içinde adeta yaşama tutundu. 57'de savunmadan seken topu almak isterken Gambiyalı golcü, Opoku'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltıyı verdi. Atışı da Kaptan Tolga gole çevirdi.

67'de yine Aleksic'in volesinde golü önleyen kaleci Bahadır'ın olayın hemen akabinde uzun degajıyla topla buluşturduğu Ali Sowe, ceza alanına girerek önce Lima'yı çalımladı sonra da iki savunmacının arasından çektiği şutla gol orucunu bozdu.

Çağdaş Atan, 2-0'lık skordan sonra yaptığı 4 değişiklikle oyuna müdahale etmeye çalıştı. Bir şans golüyle de Ankaragücü futbolcularının sinirleriyle oynadı. Bu da onların skoru koruma telaşıyla tamamen kapanması sağladı. Özellikle 8 dakikalık uzatma süresinde de o çok arzuladığı galibiyeti, futbol ilahlarının koruması sayesinde elde etti... Ali Sowe'nin eski günlerine dönme sinyalleri vermesi, kaleci Bahadır'ın o alıştığımız kurtarışlarını bu kez sakat olarak oynamasına karşın sürdürmesi, kaptan Tolga'nın canını dişine takarak oynaması da futbol ilahlarının yükünü azaltan etkenlerdi.

Maçtan sonra Emre Hocanın açıklamalarında bazı noktalara takıldım... Özellikle de zeminin kötülüğünden yakınmasına... Elbette saha zeminlerin iyi olmamasının futbola verdiği zararın bilincindeyiz. Ayrıca zemin sorunu öncelikle kulüplerin sonra da en tepedeki Futbol Federasyonun sorunudur. Ama bu karşılaşma için dürüst olursak; zeminin kötülüğünden, çok yakından tanıdığı futbolculara sahip eski takımının Ankaragücü'nden daha çok etkilediğini herkesten daha iyi biliyordur.

Ayrıca, "Yedi maç kazanamadık ama baktığınızda bize yakın puandaki rakipler, 14 maçta 2 galibiyetle, 12 maçta 1 galibiyetle devam ediyorlar. Bu sene böyle." şeklindeki sözleri... Aman hocam, yatın kalkın iyi ki böyle olmuş, yoksa sorumluluğunuzdaki Başkent ekibin bileti çoktan 1.lig için kesilmiş olurdu. Sizin durumunuzu söylemeye gerek bile duymuyorum...

Başakşehir'den alınan altın değerinde bu 3 puan elbette  her şeyin  bittiği anlamına gelmez... Tehlike halen tüm acımasızlığıyla sürüyor... Gevşeme olmamalı, geçmişten dersler çıkarılmalı ve aynı hatalara düşülmemeli... Bırakalım artık kalan 8 maçtan alınacak 24 puanın hepsini almaya çalışma hayallerini... Kalan 8 maçın 5'ini deplasmanda Antalya, Beşiktaş, Rize, Hatay ve Trabzon ile oynayacaksınız... Siz kendi evinizde,  muhteşem taraftarınızın desteğiyle gücünüze güç katacağımız bir  motivasyonla karşılaşacağınız üstelik 2'si de asıl rakipleriz olan Gaziantep, Alanya ve Pendik'ten alınacak 9 puana gözünüzü dikin de tüm Başkentli futbolseverler huzur bulsun.