Ankara

Yenikent Anne Çocuk Oyun Evi’nde oyun ve eğitim bir arada

Yenikent Anne Çocuk Oyun Evi’nde bu hafta çocukların günlük yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik bir etkinlik düzenlendi. Bulaşık yıkayıp durulayan minikler kitap dinletisiyle de hoşça vakit geçirdi.

Sincan Belediyesi’nin oluşturduğu Anne Çocuk Oyun Evleri’nde eğlence her hafta farklı etkinliklerle devam ediyor. Minikler uzman eğitimciler ve anneleri eşliğinde eğlenerek öğreniyor. Yaşıtlarıyla birebir diyalog kuran çocuklar iletişim becerilerini güçlendirirken, çeşitli aktivitelerle de el, göz koordinasyonunu ve ince motor becerilerini geliştiriyor.

Yenikent Anne Çocuk Oyun Evi’nde bu hafta çocukların kişisel bakım ve günlük yaşantılarına destek olmak amacıyla “Günlük Yaşam Becerileri Etkinliği” gerçekleştirildi. Çocuklar, öğretmenleri ve anneleri eşliğinde günlük ev işlerinin birer provasını yaparak oyuncaklarla bulaşık yıkadı, duruladı ve kuruladılar. Temiz, kirli kavramlarını uygulamalı olarak öğrendiler. 

Her hafta farklı etkinliklerle anne ve çocukların vazgeçilmezi olan, Temelli, Yenikent, Evliya Çelebi, Yavuz Sultan Selim, Ertuğrul Gazi ve Plevne Anne Çocuk Oyun Evleri haftanın 6 günü, yaz boyu misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.