Ankara'da 6 ayrı binada hizmet veren adliyenin yerine, 312 bin metrekarelik alanda yapılacak başsavcılık, hukuk, ceza ve icra binalarıyla toplam 588 duruşma salonuna sahip yeni Ankara Adalet Sarayının temeli törenle atıldı. Yenimahalle'deki Ankara Adalet Sarayının temel atma törenine, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve çok sayda hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı.

ANKARA’NIN ÇEHRESİ YENİLENİYOR

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ankara'yı başkentler yarışında en üst sıraya taşımak için dev yatırımları hayata geçirdiklerini belirtti. Kurum, yeni kamu binaları, sosyal konutlarla Ankara'nın çehresini baştan başa yenilediklerini aktardı. Bakan Kurum, Ankara Kalesi'nin çevresini ve Başkent Millet Bahçesi'nin de içinde yer aldığı tarih ve kültür aksını başkentlilerin hizmetine sunmak için çalıştıklarını, birçok yeşil alanın kazanılması adına çalışmalara devam ettiklerini paylaştı.  Türkiye'nin ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi’nin, ihya sürecinin tüm engelleme girişimlerine rağmen tamamlandığını aktaran Kurum, "Ankara'mızı şanına yaraşır bir görünüme, güzelliğe kavuşturmak için yeni eserler yapmaya, yeni yatırımlar sunmaya ilk günkü aşkla, azimle, kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

2027’DE HAYATA GEÇECEK

Ankara’da dağınık vaziyette bulunan yargı binalarını aynı çatı altında birleştirecek bu projenin adalet hizmetini hızlandıracak, yargı çalışanların iş yükünü azaltacağını belirten Kurum, ‘312 bin metrekarelik alanda yapılan Başsavcılık, hukuk, ceza ve icra binaları ile Türkiye’nin en geniş kapsamlı adliye binamız burada olacak. Yeni adalet sarayını 2027 yılının ilk yarısında tamamlanarak ülkemize armağan edeceğiz." şeklinde konuştu. Ankara Valisi Vasip Şahin ise yeni adliye binasında adalet dağıtılacağını belirterek, "Adalet devletin dinidir.Valilik olarak inşa sürecinde üzerimize düşeni yapacağız.’ dedi.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI