CHP'nin İyi Parti destekli Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, önceki gün JW Marriot Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, ''görevi kötüye kullanma'' iddiasıyla hakkında düzenlenen iddianameyle ilgili açıklamalarda bulundu.

''İddiadaki gerçeklik payı nedir?'' sorusu, yargının vereceği kararla yanıt bulacak.

Bizim merakımız bir başka noktada odaklaşıyor.

CHP Çankaya İlçe Teşkilatı, 11 Mart akşamı 20.18'de üyelerin cep telefonlarına gönderdiği mesajda, Yavaş'ın bir gün sonra düzenleyeceği basın toplantısıyla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

''Çankayamız, demokrasiye ve Ankara'nın başkanına sahip çıkıyor. 12 Mart 2019(yarın) saat 09.00'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mansur Yavaş'ın basın toplantısına Katılmak üzere JW Marriot Hotel Kızılırmak Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:1 Söğütözü adresine bekliyoruz''

Mesajı alanlar, ertesi güne ilişkin kişisel programlarını Yavaş'ın basın toplantısına katılabilecek biçimde planlamaya çalışırken, cep telefonlarına ikinci bir mesaj geldi.

Saat 20.50'de gelen bu mesajda ise şöyle deniliyordu:

''Değerli üyemiz, olası gerginlik ve provokasyona karşı, güvenlik gerekçesiyle, yarın yapılacak olan, Ankara Büyükşehir Başkan Adayımız Sayın Mansur Yavaş'ın basın açıklamasına katılım iptal edilmiştir.''

Art arda gelen iki farklı mesaj, doğrusu merak uyandırıyor.

İlk mesajın ardından geçen 32 dakikalık sürede, üyelere gönderilen katılım çağrısının iptali yönündeki mesaj acaba hangi gerekçeyle alındı?

İlk gönderi olası bir ''provokasyon'' ya da ''güvenlik'' sorunu hesap edilmeden aceleyle kaleme alınmış bir mesaj olduğu gerekçesiyle mi?

Ya da parti yetkililerinin, seçime günler kala, CHP'li üyelerden oluşacak kalabalık bir partili grubunun basın toplantısına katılımının ''gerilimi tırmandırıcı'' bir etki yaratmasından kaçınma amacıyla mı?

Yoksa çok daha farklı bir gerekçeyle mi?

Sahi neden acaba?