Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Plan Hazırlama Çalışmaları kapsamında kısa süre önce düzenlenen başlangıç toplantısı, gelişmişlik konusunda büyük aşama kaydederek ‘’örnek’’ konumuna gelmiş ülkelerin başkentleri seviyesine erişebilme çabası gösteren Başkent’in önümüzdeki beş yıllık sürede ulaşabileceği noktalar konusunda umut verdi.

Toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Ankara’yı çok daha yaşanabilir hale getirmemiz lazım. Belediyenin yapması gerekenlerde mükemmeli yakalamak zorundayız. Bize verilen emaneti layıkıyla yerine getireceğiz. Gelecek kuşaklara örnek bir belediye, güzel bir Ankara bırakacağız. Biz her bir vatandaşımız için buradayız. Vatandaşın en ufak bir talebi bize emirdir” şeklindeki sözleri, kentin geleceğine dair umutları pekiştirdi.

Söz konusu amaca yönelik olarak gelecek beş yılda atılacak adımların belirlenmesi amacıyla düzenlenecek toplantıların ilk adımında Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Reşit Serhat Taşkınsu, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili personel, Yavaş’ın başkanlığında bir araya geldi.

Takip edecek toplantılarda kentin gelişimine yönelik olarak atılacak adımlar, öncelik sıralamasına göre belirlenecek. Uygulama sırasında düzenlenecek memnuniyet anketleriyle de, vatandaşların çalışmalara yön verecek değerlendirmeleri saptanacak.

Kente yapılacak hizmetler konusundaki gelişmeler, heyecan verirken, günlük yaşamda karşılaşılan yoğun trafik, ulaşımda aksaklıklar gibi yerel ölçekli bazı sorunlar ise gündemde kalmayı sürdürüyor.

Son dönemlerde zirveden düşmeyen konut sorunu ise gündemdeki yerini koruyor.

Artan talep karşısında arzın yetersiz kalması, kiralık konut sorununu da beraberinde getiriyor.

Özellikle merkezi bölgelerde ve üniversitelere yakın semtlerde kira fiyatlarının oldukça yüksek seviyelere ulaşması özellikle dar gelirli aileler ve öğrenciler için büyük bir yük oluşturuyor.

Bir de yasal düzenlemeyle çözüm aranan sokak hayvanları sorunu var.

Bir yanda saldırı ve uykusuz gece mağdurları, öte yanda hayvan hakları savunucuları…

Bakalım getirilecek yasal düzenleme, bu konudaki şikayetleri ne ölçüde giderecek.

Bir yanda gelişim çabaları,

Bir yanda gündemi işgal eden yeni sorunlar…

Avrupalı yaftası kolay elde edilmiyor…