Uluslar B Ligi 4 grupta Galler ile oynadığımız başlangıç maçımız gösterdi ki A Milli Takımımız teknik yönetiminde yine aynı hatalı anlayış sürüyor.

Vicenzo Montella aynı sistemde inadını devam ettiriyor, belli konularda sabit fikirliliğinde ısrar ediyor.

Çok değil 6 Temmuz’da Euro 2024 çeyrek finalinde Hollanda maçını hep birlikte hatırlayalım… İlk 10 dakikası hariç müthiş bir ilk yarı yaşatıp rakibimizi adeta kaderine razı eden bir oyun ortaya koymuş ve öne de geçmiştik. Ancak İtalyan hocamızın yaşadığı akıl tutulması sayesinde Hollandalı kurt meslektaşının oyuna yaptığı müdahalelere seyirci kalmıştı. Montella, 6 dakika içinde 2 gol yememizi beklercesine ısrarla oyuncu değiştirmeyerek bizi yarı finalden etmişti. Cardiff’te de oldukça sert ve sinir katsayısı yüksek geçen maçta Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan’ın sarı kartla oynama riskini düşünmeyerek 2.yarıda oyuncu değiştirmeme inadını sürdürmesine bir türlü akıl erdiremedik. Hatta sanki değişiklik yapmak için Barış Alper’in oyundan atılmasını beklemiş gibiydi.

Montella’nın sabit fikirliliği sadece bununla kalsa sineye çekeriz. Hiç verim alamadığı halde ısrarla Barış Alper’i tek forvet oynatmakta ısrar ediyor. Aslında bu tutumuyla milli takımı hem golden hem de bu futbolcunu sağ kanattaki etkinliğinden mahrum bırakıyor. Neyse ki mutlaka kazanmak zorunda olduğumuz İzlanda maçında, Barış Alper’in kırmızı kart cezalısı nedeniyle oynamayacak olması, İtalyan hocayı zorunlu olarak başka arayışlara itmek zorunda bırakacak. İzmir’de yapacağımız ikinci maç için ilk avantajımız bu durum olacak.

Ayrıca sol bekte oynattığı ters ayaklı Mert Müldür’e maç boyunca yaptığı eziyet neydi Allah aşkına… Galler’in etkili ayakları Wilson ve Johnson’un hiç yardım almayan Mert’in koruduğu kanada yaptıkları yüklenmeyi ve her atağı soldan yapma gayretleri,bu futbolcuyu oldukça yıprattı. Ve Montella, Mert’in yalnızlığını ne yazık ki sadece seyrederek onu kaderiyle baş başa bıraktı.

Fiziki yetersizlikleri yüzlerinden okunan milli takımımızın Galler karşısında aldığı beraberlik, tamamen rakip futbolcuların bitirici vuruşlardaki becerisizlikleri sayesinde alındı. Yıldız futbolcuya sahip olmayan ve en büyük özellikleri fiziki kapasitelerini ön plana çıkartarak sert oyunlarıyla sonuca gitmek olan bir ekip karşısında bu kadar mahkûm oynamak, pozisyon üretememek ve amansız baskı yemek, o çok övündüğümüz, Avrupa’nın sayılı liglerinde oynayan futbolculara sahip milli takımımızın düştüğü kötü duruma üzülmemek mümkün mü?

İzmir’de ağırlayacağımız İzlanda karşısında en önemli silahımız, Hakan Çalhanoğlu’nun bir aksilik olmazsa oynayacak olması. Galler maçında oyuna girmesiyle 10 kişi kalmış bir takımı bile canlandıran akılcı oyun katkısı ile pozisyona sokan kaptan, az kalsın en kötü oyunumuzu sergilediğimiz maçtan 3 puan almamızı sağlayacaktı. Ballon d'Or 2024 için gösterilen adaylar arasında yer alan milli futbolcumuz, bu onur veren listede olmasının verdiği motivasyonla İzlanda maçında en büyük kozumuz olacak. Ayrıca Avrupa Futbol Şampiyonasında aldığı cezası Galler maçıyla sona eren Merih Demiral hocası görev verdiği takdire forma giyebilecek.

ANKARAGÜCÜ ARAYI BOŞ GEÇMEDİ

UEFA Uluslar Ligi nedeniyle verilen arayı boş geçirmeyen Başkent ekibi, Konyaspor ile yaptığı hazırlık maçını 3-1 kaybetti… Kadroya yeniden alınan sorunlu futbolcu Cephas ile yeni transfer Romen Rotariu, Konya’daki maçın ilk 11’de yer aldı. Sarı- Lacivertli ekibin tek golünü Bajic kaydederken, takımın diğer golcüsü Dadashov Azerbaycan mili takımında performansıyla dikkat çekti. Azeri futbolcu, takımının tek golünü kaydederken, bir penaltı kazandırdı ve bir şutu da direkten döndü. Bu arada Transfermarket’in yaptığı değerlendirmeye göre Ankaragücü, toplamda 14,8 m € ile Trendyol 1.lide en değerli takım olarak belirlendi. Futbolcular sıralamasında ise Erkan Bekiroğlu 2.2 m € ile en değerli olurken Dadashov 1.8 m € ile 3’üncü, Ali Kaan Güneren 1.6 m € ile 4’üncü ve Cephas 1.3 m € ile 9’uncu sırada yer aldı