Ankara

Pursaklar’da kursiyerlerden mini sergi

Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Hanım Evlerinde hobi ve meslek kurslarına katılan kadınların yaz döneminde yeteneklerini ortaya koyan mini bir sergi düzenlendi.

Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Hanım Evleri’nde çeşitli kurslara katılıp aldıkları eğitimlerle kendilerini geliştirme fırsatı bulan kursiyerler, yaz döneminde ortaya koydukları birbirinden güzel ürünler göz kamaştırdı.

‘‘Sergimizde görüldüğü üzere kursiyerlerimizin aldıkları eğitimlerin hakkında fazlası ile veriyor olmaları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor’’

Kursiyerlerin yaz döneminde öğrendikleri ve ürettikleri eserleri sergileme fırsatı bulduğun belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Hanımevimizde yaz döneminde takı tasarım, iğne oyası, makrome, örgü amigurimi, dikiş kurslarına katılan kursiyerlerimizin el emeği göz nurları. Her bir ürün, kursiyerlerimizin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını gözler önüne seriyor. Kurslarımız ayrıca kursiyerlerin özgüvenlerini kazanmaları açısından da büyük önem arz ediyor. Burada kazandıkları altın bilezikleri ile kendi işlerinin patronları olmalarına da büyük olanak sağlanıyor. Bu sergimizde de görüldüğü üzere kursiyerlerimizin aldıkları eğitimlerin hakkında fazlası ile veriyor olmaları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Emeklerinize sağlık’’ dedi.

Gülbahar Hatun Hanım Evinde çeşitli kurslara katılan onlarca kadının yaptığı birbirinden güzel, el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı mini sergi alanını gezen vatandaşlar, ürünleri tek tek incelerken kursiyerlerin büyük bir ustalıkla yaptığı işçiliklere tam not verdi.