Ankara İl Koordinasyon Kurulu, bu yılın ikinci toplantısını kısa süre önce gerçekleştirdi.

Vali Vasip Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, katılımcılara il düzeyinde yürütülen kamu yatırımlarının elektronik ortamda takibinin sağlanması amacıyla hazırlanan kurulum aşamasındaki İl Yatırım Takip Sistemi Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Buna göre, sistem devreye girdiğinde Ankara genelinde yürütülen projelerle ilgili gelişmeler elektronik ortamda grafik, fotoğraf ve harita destekli olarak görülebilecek.

Ankara'nın gelişimi ve bu yönde atılacak adımların takibine yönelik her uygulama memnunluk yaratıyor.

Söz konusu projenin tümüyle tamamlanarak hayata geçmesi, kente yönelik hizmetlerin ivedilikle gerçekleşmesinde önemli katkı sağlayacaktır.

Kente hizmet denilince ilk akla gelen elbette ki belediyeler oluyor.

Ankara'nın yeni Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, bir yandan kutlamaları kabul ederken, bir yandan da belediye bünyesinde çalışan personelle ilgili titiz bir araştırma yaptırdığı söyleniyor.

Bu çerçevede, yaklaşık 17 bin civarında olduğu ifade edilen personelin hangi görevlerde istihdam edilmiş olduğunun ve devam durumlarının incelendiği belirtiliyor.

Belediye'deki ziyaretçi trafiği de olanca yoğunluğuyla devam ediyor.

Başkent halkı ise kutlama ziyaretlerinin bir an önce sonlanıp, seçimler öncesi vaat edilen hizmetlere yönelik çalışmaların başlamasını bekliyor.

Beypazarı Belediye Başkanlığı dönemindeki hizmetleriyle, 31 Mart seçimlerinde kendisine oy veren başkent halkının gönlüne Ankara'nın geleceğine dair umut tohumları eken Yavaş'ın, bu beklentiyi karşılıksız bırakmayacağına inanıyoruz.

Yavaş'ın Ankara'yı turizmin, ekonominin, yeşilin, ulusal ve uluslar arası organizasyonların da başkenti yapacağını söylediği projelerin hayata geçirilmesi, yalnızca kendisine oy veren seçmenin değil, tüm Ankaralıların yüzünü güldürecektir.

Ankara'nın yüzü güldükçe, Ankaralıların da yüzü gülecektir.

Hele bir sonlansın şu ziyaretçi trafiği.

Mesai zili çalsın.

Süreç başlasın.

Bakalım yüzler nasıl bir hal alacak?

Bekleyelim, hep birlikte görelim.