Ankara

Mamak Belediyesinden 'ilaçlama seferberliği'

Mamak Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Bayram öncesi kapsamlı ilaçlama yapan ekipler, her noktada uçkun ve larva ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte Mamak Belediyesi ilaçlama ekipleri yoğun mesaiye başladı. İlaçlama için haşerelerin aktif olduğu biyolojik saatler göz önüne aalınrken, ekipler vatandaştan gelen talepleri de değerlendiriyor. Konuya ilişkin Mamak Belediyesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ekipler, hazırlanan planlama doğrultusunda ilçe genelindeki sivrisinek üreme alanlarının haritalandırılması yapılarak bulunan sazlık alanlar, göller, su birikintileri, bataklıklar, dereler, kuyular, fosseptikler, yağmur suyu kanalları ve süs havuzları gibi üreme noktalarında halk sağlığının korunması amacıyla belirli periyotlarda ilaçlama yapıyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarını yaz boyunca sürdürecek.

Mamak Belediyesi ilaçlama ekipleri, kurban alanlarında da ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sabah, öğle ve gece olmak üzere kurbanlıklara musallat olan karasineklere karşı etkili ilaçlarla pazaryerinde çalışma sürdürüyor."