Ankara

Keçiören Cemevi, yakında hizmete açılacak

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen “Aşure Lokması” etkinliğine katıldı. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, Keçiören Cemevi’nin yakında hizmete açılacağını duyurdu.

Keçiören Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla “Aşure Lokması” etkinliği düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile milletvekilleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Yavaş, şunları söyledi:

“Yezitler oldukça mazlumlar da olacak. Her zaman mazlumların yanında, direnenlerin yanında yer alacağız. Sizler, bizler Matem ayı boyunca acımızı içimize akıtır ve tuttuğumuz yasın Allah katında kabul görmesini dileriz. Zalimin zulmüne karşı Hakk'ın ve haklının yanında durarak şehit olan Hz. Hüseyin’i saygıyla anıyor, tuttuğumuz matem orucunun Hak katında kabul görmesini diliyorum. Bu vesileyle aşurenin bereketinin ve paylaşım ruhunun, birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmesini ve ülkemize huzur getirmesini dilerim. Bizler de aynı şekilde kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan çalışmaya devam ediyoruz. İncitseler de incitmiyoruz. Keçiörenli hemşehrilerimize verdiğimiz bir söz vardı. Keçiören Cemevi’miz çok yakında hizmete açılıyor. Mamak’ta da bir cemevi projemiz vardı. Şu anda maalesef tasarruf tedbirlerine takıldı ancak bu konuda da Sayın Bakan’a yazı yazarak buranın da temelinin atılması için kendisinden izin isteyeceğiz.”