Bilgilendirme: 

2023 yılında  16-17 yaşında evlendirilen kız çocuğu sayısı: 10471

Eylül ayında öldürülen kadınların yüzde 65'i KENDİ EVLERİNDE öldürüldü.

Sokaklarda güvende değiliz ancak bu sizi yanıltmasın, evlerde de ve hatta kendi evlerimizde de güvende değiliz. Bu yüzden yine bunu gür bir sesle bildirmeyi bir borç biliyorum: İstanbul Sözleşmesi UYGULANSIN!

Kadınlar, haklarına sokaklarda sahip çıkmaya devam ediyor. Bu hafta Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet ve cinayetlere tepki olarak üniversite öğrencileri sokaklara indiler ve İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmadına dair taleplerini dile getirdiler. Pankartlar ise oldukça dikkat çekiciydi. 

"Karakolda ifadesini geri çekmiş DEĞİL! Bilgilerim tacizciye ulaşır diye korkmuş!" Bunlardan benim en çok dikkatimi çeken oldu. Gerçekten de kadının bilgilerinin tacizciye ulaşma korkusu sebebiyle pek çok kadın bu durumu raporlamaktan çekiniyor, pek çok tacizci ise cezasız kalıyor ve aramızda dolaşmaya devam ediyor.

Bugünlerde tek bir yazıya odaklanmak oldukça zor, bir yandan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet diğer yandan Gebze'de katledilen sokak hayvanları... Konuyu lütfen saptırdığımı düşünmeyin ancak bu konunun konuşulmamasından da çok korkuyorum. İçerisinde daha yavru kedi ve köpeklerin de olduğu bir katliamdan bahsediyorum...

Biz ne ara bu kadar vicdansız olduk? Aslında bu tüm yaşananlar neden kanuna ihtiyaç duyduğumuzun göstergesidir. Bir ülkede konuyla ilgili caydırıcı kanunlar yoksa başımıza daha ne yazık ki böyle korkunç çok olay gelecektir. 

Kadını, çocuğu, hayvanı, doğayı ve cumhuriyetin değerlerini koru!