Ekonomi

Hazine BofA’ya Citi’ye ve J.P Morgan’a tahvil ihraç yetkisi verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılı dış finansman programı kapsamında dolar cinsi 10 yıl vadeli bir tahvil ihracı için BofA, BBVA, Citigroup ve J.P. Morgan’a yetki verdi. Bu işlem çerçevesinde, uluslararası sermaye piyasalarında işlem görmekte olan 2024-2026 vadeleri arasındaki ABD doları cinsinden 6 adet tahvil, yeni ihraç edilecek tahvil ile değiştirilecek ve/veya nakit karşılığı geri alınacak.

Konuya ilişkin yapılan duyuruda Hazine, bu yükümlülük yönetimi işlemini 25 Eylül 2024 tarihinde başlatacağı belirtildi. Yatırımcılar, geri alınacak tahvillere ilişkin belirlenen fiyatlar ve karşılığında verilecek yeni tahvile ilişkin açıklanan gösterge ilk bilgiler çerçevesinde hangi tahvilden ne kadarlık bir tutarı değişim ve/veya geri alım için iade etmek istediklerini yetkilendirilen bankalar aracılığıyla bildirecek. İade talebinde bulunma süresi aynı gün içerisinde sona erecek.

Sürecin sonunda, yeni tahvilin fiyatlaması yapılacak ve işlemin ilk sonuçları 26 Eylül 2024'te açıklanacak. Tüm işlemler 1 Ekim 2024 tarihinde tamamlanacak ve kesin sonuçlar 3 Ekim 2024'te duyurulacak.

Fotoğraf: AA