Ziraat Katılım, iklim risklerinin yönetimi, temiz enerji geçişi ve sürdürülebilir finans gibi kritik alanlarda yaptığı çalışmalar sonucu ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu tamamladı.

Rapora ilişkin değerlendirme yapan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Ziraat Katılım’ın sürdürülebilirliğin içselleştirilmesi ve süreçlerin katılım finans döngüsüne entegre edilmesi adına çeşitli projeleri uygulamaya aldıklarını belirtti.

Gerek Ziraat Finans Grubu’nun benimsediği sürdürülebilirlik çatı politikası ve yaklaşımları, gerekse uluslararası katılım finans prensiplerinin en iyi uygulamalarını kılavuz edindiklerini aktaran Özdemir, “Rapor Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) tarafından yayımlanan GRI Standartları’yla uyumlu hazırlandı” dedi.

Çevreye olan bağlılığı pekiştiriyoruz

Ziraat Katılım’ın, sürdürülebilirlik alanında attığı adımlarla topluma ve çevreye olan bağlılığını pekiştirdiğini kaydeden Özdemir, “Geleceğe olan sorumluluğumuzu yerine getirirken, güvenilir finansal çözümler sunma kararlılığımızı duyuruyor ve olumlu etkiler oluşturacak yatırımları önemsiyoruz. Uluslararası alanda iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sunacak ve küresel çevre sorunlarına karşı duyarlılık oluşturacak hususları da iş süreçlerimize entegre etmekteyiz. Bu bağlamda Ziraat Katılım olarak, iklim risklerinin yönetimi, temiz enerji geçişi ve sürdürülebilir finans gibi kritik alanlarda çalışmalarımıza devam ederken sorumluluklarımızı en yüksek standartlarda yerine getirmeye kararlıyız” değerlendirmesi yaptı.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU