Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde takibini yaptığı tartı aletlerinin muayenesini yapacak servis personelini de eğitim alacak. Edinilen bilgiye göre, “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’nin 4’üncü” maddesi kapsamında Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisi adaylarına yönelik düzenlenecek eğitim, 17 Ekim 2024 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın merkez binasında gerçekleştirilecek.

Eğitime katılacak adaylar 16 Ekim 2024 tarihine kadar bu adresten  başvuru yapacak. Diploma ya da e-devletten alınacak mezuniyet belgesi ile eğitim ücretini yatırdığına dair belgenin bir kopyasını yükleyecek.  

Ön başvuru yapan adayların başvurularının geçerli olabilmesi için başvuru tarihinden önce adresinden eğitim ücretini yatırmış olmaları gerekiyor.

Adayların başvurusunun gerçekleştirilebilmesi için e-devlet sistemindeki e-posta adresinin ve telefon numarasının kayıtlı ve güncel olması gerekiyor. Ayrıca başvuru ekranında birim olarak Metroloji ve Sanayi  Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğünün seçilmesi gerekiyor.

Tartı Aletlerinin Muayene ve Damgalarını yapacak işyerlerine verilen Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servis Belgesinin vizeleri üç yılda bir yapılıyor. Vize yapılması için müracaatın ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ilgili işyerinde inceleme yapıyor, uygun görülmesi halinde vize işlemi yapılıyor. 

Fotoğraf: AA

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU